Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Başkan Gökhan’dan Salvolar

Gökhan’dan eleştirilere sert cevap

Gökhan’dan eleştirilere sert cevap

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanlığında basın toplantısı gerçekleştirdi. Gökhan, toplantıda son dönmede yaşanan önemli konulara değinerek kendi ile ilgili eleştirilere sert cevaplar verdi.

İlk olarak yaşanan depremle ilgili bilgi veren Gökhan, yıkılan evlerin yapımı ve eve giremeyen vatandaşların psikolojik yardım alması gerektiğini söyledi. Çanakkale Merkez’de ki hayvan ölümleri ile ilgili olarak ise AK Parti Çevre ve Şehir ve Kültür Biriminden sorumlu Gültekin Yıldız’ın belediyeyi suçlayan açıklamalarına karşı ise Yıldız’ın çalışmalardan habersiz olduğunu ifade ederek kendisini istifaya çağırdı. Ak Parti İl Başkanı Yeşim Karadağ’ın basın açıklamasında yaptığı 15 Temmuz eleştirilerine de cevap veren Gökhan;,meydanda toplananlar için; “Buradakiler, AKP’nin adamlarıdır. Kesinlikle ve kesinlikle bu bağlamda onlara güç vermemizi gerektirmez. Sayın Vali çağırsaydı ben giderdim” şeklinde konuştu. Son olarak AK Parti’nin hayır diyenler teröristtir cümlesine karşı konuşan Gökhan, AKP ve MHP içerisinde de hayır diyenlerin olduğunu söyleyerek Cumhuriyet’ten yana olanların Hayır dediğini açıkladı.

“YIKIMLARDA BİZE DÜŞEN ŞEYLER OLURSA YARDIMA HAZIRIZ”

İlk olarak Çanakkale’deki depremde yaşananlara değinen Gökhan, köylere ve ilçelerde yapılan ziyaret ve yardımları aktardı. Gökhan, depremde yıkılan evler için yapılacak şeyler için yardımcı olunacağını belirterek şunları söyledi; “Allaha şükür köylerde ve ilçelerde Allaha şükür can kaybı yok. Yaralılar var. 240 civarında ev yıkılmış. Buraya desteğimiz devam edecek. Orada sıkıntı şu, çok ciddi sayıda yıkılmış ve oturulamaz evler ar. Bunların yapımı ile ilgili bize düşen bir şey olursa bizde orada destek oluruz. Belli sayıda binanın onarımı ya da yapımı ile ilgili desteğimizi yerine getiririz. Bunu kriz merkezi ile beraber düzenleyeceğiz. Vali beyin başkanlığında bu süreçleri ne gerekiyorsa yapılacak.

“YANLIŞ ALGIYA ÖNLEM ALINMALI”

Yaşanan sarsıntılardan dolayı insanların psikolojik destek almaları gerektiğinin vurgulayan Gökhan, vatandaşların depremin farklı çalışmalardan kaynaklı olduğu yanılgısında olduğunu söyledi. Gökhan, şöyle devam etti; “Kafasının bulandığı ve herkesin inandığı bir şey var. Depremlerin nedeninin sıcak sularını bulmak için yapıla sondajlar olduğuna inanmışlar. Depremin çeşidi itibari ile sürekli sallanmadan kaynaklı. Bu algı bütün köylerde ve herkes de var. Normalde bilimsel olarak olmaması gerekir. Bunu için üniversitelerden özellikle deprem konusunda uzman olan bölümlerden hocaların etüt yapmalarında bunun ardından burada ki sonuçları o insanları anlatması lazım.”

“NEYİN NE KADAR OLDUĞUNU BİLEYEN YILDUZ İSTİFA ETSİN”

Hayvan ölümleri ile ilgili Belediyeye yapılan suçlamalara cevap veren Gökhan; “Burada şöyle bir bilgi vermek istiyorum. Burada hayvanların zehirlenmesi iki ayrı zaman diliminde oldu. Bunu yapan insan olamaz. Bu noktada yine AKP’nin bilgisiz, cahil yöneticileri yine ortaya çıktı. Çevreden sorumlu avukat Gültekin Yıldız beyefendi ahkâm kesmiş. Belediyenin bu olayların faili olduğu olmadığı bilinmese de sokak hayvanları ile ilgili olarak görevlerini yerine getirmediği için bu ölümlerden birinci dereceden sorumludur’ diyor. 9 kedi evi, 7 tanede sokak hayvanlarının beslenme noktası var. Dolayısı ile bu değerli çevreden sorumlu avukat dostumuz belediyenin olamadığını söylemek hiçbir konuyu bilmediğinizi ifade eder. Siz o konumdan istifa edin. Çevre Şehir ve Kültür Biriminden sorumlu değerli avukat Gültekin Yıldız Ak Parti’deki bu görevinden istifa etsin. Çünkü bu kentte neyin nerede ne kadar olduğunu bilmiyor” dedi.

“AKP VE MHP’NÜN BÜYÜK BÖLÜMÜ HAYIR DİYOR”

Son olarak Anayasa değişikliğine ‘hayır’ diyenlerin terörist ilan edilmesine karşı konuşan Gökhan; “Hayır diyenler teröristtir diye Başbakanımızın bir sözü var. Ben hayır diyorum ama ben terörist değilim. Biz hayır diyenler terörist değiliz. Bizim dışımızda, Saadet Partisi de, Vatan Partisi de, Büyük Birlik Partisi de hayır diyor, partisiz insanlarda hayır diyor, Milliyetçi Hareket Partisi’nin büyük çoğunluğu da hayır diyor. Adalet ve Kalkınma Partisi’nin içinde önemli bir bölüm var onlarda hayır diyor. Dolayısı ile ülkesini seven. Demokratik, laik, parlamenter, Cumhuriyet sistemine evet diyen herkes bu anayasa değişikliğine hayır diyor” dedi. (Eren Aşnaz)

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech