Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Acil Durumda Nerelerde Toplanacağız?

Acil Durumda Nerelerde Toplanacağız?

Acil Durumda Nerelerde Toplanacağız?

Deprem bölgesine dair haberler sürekli değişip yenileniyor. Belediye’nin ilgili birimleri ve AFAD ekipleri bölgede çalışmalarını sürdürüyor. Yetkililer acil durum toplanma yerlerini açıkladı.

Yetkililerden alınan bilgiye göre Ayvacık ve civar köylere gerekli yardım yapılıyor. Çanakkale Belediyesi Afet Kriz Merkezi bünyesinde her gün toplantı ve çalışmalarını sürdürüyor. Çevre illerden de 160 civarı ekip bölgemize gelmiş durumda. İstanbul-Kızılay’dan tırlarla giysi yardımı bölgeye ulaştırıldı. Sıcak yemek, kıyafet, konteyner, yatak ve battaniye gibi ihtiyaçları giderilerek bölge halkının ihtiyaçları büyük oranda tamamlanmış vaziyette.

EN FAZLA HASAR YUKARIKÖY’DE

Şu an için 13 köyün hasarlı olduğu, 5582 kişi civarında etkilen nüfus olduğu biliniyor. Toplamda 2200 hanenin hasar gördüğü 238 binanın da ağır hasarlı olduğu yetkililerce bildirildi. 15 civarında küçükbaş hayvanın ise telef olduğu biliniyor. Tespit edilen 8 kişinin sağlık durumu diğerlerinden daha farklı seyrediyor. Can kaybının olmaması ise herkes için iyi bir haber. Halkın tedirginliğiyse devam ediyor.
En fazla hasar Yukarıköy’de tespit edildi.  Binaların yapı malzemesinin genellikle kerpiç olması en büyük etken… Valilik Koordinatörlüğünde tüm birimlerin her gün ve acil durumlarda toplantı halinde oldukları yetkililer tarafından söylenirken asıl önemli olanın afet halinin ardından kalıcı konutların yapılması olduğuna dikkat çekiliyor.

ACİL DURUM TOPLANMA YERLERİ

Yetkililerden alınan bilgiye göre olası bir afet halinde AFAD ekiplerince yerleştirilen lojistik desteklerin yanı sıra Çanakkale Merkez’de 18 Mart Stadyumu, Kapalı Stadyum, Troypark AVM arkası çadır alanı, Esenler Pazar Yeri ve bazı okulların bahçeleri toplanma yeri olarak belirlenmiş durumda…

Yıldız Sağlam

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech