Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kadın Kolları’ndan ‘Hayır’lı Ziyaret

Kadın Kolları’ndan ‘Hayır’lı Ziyaret

Kadın Kolları’ndan ‘Hayır’lı Ziyaret

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Merkez İlçe Kadın Kolları Yönetimi tarafından Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’a makamında ziyaret gerçekleştirdi. Başkan Gökhan, gerçekleştirilen ziyarette Anayasa değişikliğini eleştirerek; “Çanakkale’de yüksek oranda ‘Hayır’ çıkacak” diye iddia etti.

CHP Merkez İlçe Kadın Kolları Yönetimi Başkan Gökhan’ı makamında ziyaret etti. Gerçekleştirilen ziyarette Gökhan, Anayasa değişikliği ve referandum ile ilgili açıklamalarda bulundu. Anayasa ile ilgili; Bir siyasi partinin genel başkanın Cumhurbaşkanı olması olacak iş değildir” diye konuşan Gökhan, her referandumda hayır çıktığını ifade ederek “Çanakkale’de yüksek hayır çıkacak” dedi.

Gerçekleştirilen ziyarette konuşan Gökhan, Anayasa değişikliği ile ilgili şunları söyledi;

“Çanakkale’de CHP’nin başarı öyküsünü hep kadınlar yazar. Tüm Türkiye’de böyledir ama Çanakkale’de daha farklı bir özelliğe sahiptir. Tüm seçimlerde, referandumlarda da başarı ile çıktık. Hepsinde kadınlarımız büyük bir emek verdi. Yine bu referandum sürecinde de burada yüksek oranda ‘Hayır’ çıkaracağız. Çünkü bu o kadar riskli bir Anayasa değişikliği ki, dikkat ederseniz bu Anayasa değişikliğinin müellifi yok. Son günlerde de ortaya çıktı, kim yaptı bu Anayasa değişikliğini belli değil. Geçmiş Anayasaların müellifleri vardır. Bu köklü bir değişiklik. Mesela bu hükümet zamanında yine Prof. Özbudun değişikliğin mimarı idi. Şimdi burada böyle bir şey yok. Kim hazırladı, neye dayanarak hazırlandı, bu kadar içinde çelişkiyi barındıran bir Anayasa değişikliği nasıl oluştu, çok enteresan. Onun için bu değişikliği çok iyi anlatacağız.”

“NASIL BİZİM CUMHURBAŞKANIMIZ OLACAK”

“Bir siyasi partinin genel başkanın Cumhurbaşkanı olması olacak iş değildir. Çünkü Cumhurbaşkanı bir siyasi partinin genel başkanı olursa, genel başkan olarak kendi örgütlerine talimatlar verecektir. Burada o zaman Çanakkale’de kime talimat verecek, AKP örgütüne talimat verecek. Bu arada burada bir Vali var, o da yasalarımız gereği Cumhurbaşkanını temsil ediyor. Bayrak taşıyor. Bu ne demek? Cumhurbaşkanın bu kentteki temsilcisi demek. Şimdi AKP İl Başkanı Cumhurbaşkanının emir ve talimatlarını yerine getirecek. İl Başkanı hangi emir ve talimatları yerine getirecek, Vali hangi emir ve talimatları yerine getirecek? İkisi çatışmayacak mı? Peki, o genel başkanı olduğu partinin dışındaki unsurlar ne olacak? Yani biz ne olacağız. Nasıl bizim Cumhurbaşkanımız olacak. Şu anda partili değil. Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı sevsek de sevmesek de, yasal olarak saygı göstermek zorundayız. Şimdi parti genel başkanı olduğunda, yarın seçimler olacak, AKP, MHP’ye bir şeyler söyleyeceğiz, ama adam da Cumhurbaşkanı. O bakımdan benim temel aldığım nokta bu. Yani Cumhurbaşkanının bir siyasi partinin genel başkanı olmaması lazım.”

Eren Aşnaz

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech