Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bu Da Neyin Nesi

Bu Da Neyin Nesi

Bu Da Neyin Nesi

Sanal ortamda başlayan, sohbetler ve bilgilendirmeler, gerçek ortamda ayrılıklara neden oluyor. Çanakkale AK Parti İl Başkanı ile Belediye Meclis Üyeleri arasındaki tartışma, farklı boyutlara gitmeye başladı.

Önümüzdeki Meclis toplantılarına gelmesi beklenen eski Sümerbank arazisi için tartışmalar başladı. Çıkan haberlere göre AK Parti Meclis Üyelerinin istifa edeceği, bu alanın imarı için, meclis üyelerine “Evet oyu kullanalım” temennisinin AK Parti Grup Başkan Vekili Bülent Turan’a iletilmesi ortalığı karıştırmış oldu.

Çanakkale Belediyesi Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Tülay Ömercioğlu, konuyla ilgili basın açıklaması yaptı. Açıklamaya AK Partili meclis üyeleri de katıldı. Yapılan haberleri yalanlayarak “AK Parti’yi kimse sallayamaz” diyen Ömercioğlu; “Bizim itirazımız çarpık kentleşmeyi önlemek amacı ile Sümerbank Arazisinin de içinde olduğu konumun bir bütün olarak ele alınmasıdır” dedi.

Ömercioğlu açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Birkaç günden beri basında değişik yorumlar yapılıyor. Bu haberleri tabii ki versiyon eden birisi var. Ben kendi mesaj grubumuzda şöyle bir mesaj yazmıştım. ‘Kim kime iletti ise kimseyi töhmet altında bırakmadan yazsın diyorum’ bunu gazeteye yazıyorlar. Hemen arkasından olmayan şeylerin iletilmesi hoş değil, biz bir aileyiz diyorum. Bu yazılmıyor. Biz Çanakkale AK Parti olarak bir bütün halindeyiz. Biz ne konuştuğumuzu biliyoruz. Bakın, belediye meclis toplantılarında bugüne kadar karşı taraf ne dedi ise tersini yapalım diye bir konuşma yapmadık, yapmayız.  Yerel gazetemizden bir arkadaşımız beni ziyaret etti. Sümerbank arazisi ile ilgili neden itirazda bulunduğumuzu sordu. Altyapısında da bazı deşmeler yapmaya çalıştı.  Bu alanın Çanakkale’nin menfaatine olması gerektiğini, bu konumun parsel parsel değil de imar konularının hafiflemesi ve çarpık yapılaşmaya engel olmak için bir bütün olarak ele alınması gerektiğini ifade ettiğimizi dile getirdim.  Bizim en güzel örneğimiz AKFA dosyasıdır.  Bir alanın bölgesel olarak değerlendirmeye alınması istememiz çarpıtılıyor. Ayrı ayrı parseller olmasına karşı olduğumuza dair bir beyanda da bulunduk. Bizim buradan beklentimiz yok. Meclisteki oylama sayılarını inceleyin. AK Parti Grubundan 8 ret geldi. Belediye Başkanı bizi dinlemeden oylamaya geçti. 10 kabul 12 çekimser oy ile meclisten geçti. Biz de dilekçemizi sunduk. Buradan kim ne rant elde edecek? Kimse bizi yerimizden kıpırdatamaz. Biz kendi aramızda bir toplantı yaptık. Hep birlikte buradayız. Kimsenin istifa etmesi diye bir olay yoktur.”

“İSTİFAMIZ KABUL EDİLMEDİ”

“Bütün partilerde güven amacı ile verilen istifa dilekçeleri vardır.  AK Parti de bundan önce iki kere bu yaşanmıştır.  AK Parti Grup Başkan Vekili olarak arkadaşlarımdan rica ettim. Burada İl Başkanımız ile toplandık. Biz dedik ki güven kırıklığı varsa bu dilekçeleri kullanabilirsiniz diyerek kendi isteğimizle verdik. İlimiz bunu istemedi. Kimse de istifa etmedi. Nasıl bu laf yayıldı biz hiç birimiz anlamadık. Bizi yalanlayacak olan varsa o arkadaşımızı söylesinler biz de rahatlayalım. Biz AK Parti gönüllüsüyüz, hep buradayız. Güven olmazsa gerekirse koltuğu bırakır ama hizmete devam ederiz. Bizim sunduğumuz bu çirkin yazışmalar neticesinde kendimize olan güvenimizi sunmak için sunduğumuz dilekçelerdir. Hepimiz yerimizdeyiz. Biz de bu haberleri farklı versiyon eden arkadaşın istifasını talep ediyoruz. Belediye meclis üyesi eğer yanlış bir hareket yaparsa yargılanır. Sümerbank arazisinde CHP grubunda 10 onay var. Belediye Başkanı da çekimser oy kullandı. Neden kendi grubu ile anında görüşmüyor. Soru işareti 10 kişinin onayı ile bunun nasıl geçtiğidir.”

Dilek Akşen

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech