Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sahte Genelge Sosyal Medyayı Salladı

Sahte Genelge Sosyal Medyayı

Sahte Genelge Sosyal Medyayı Salladı

Sosyal Medya’da Başbakanlık Personel ve Prensipler Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın imzasını taşıyan genelge ile Kamu Kurum ve Kuruluşlarında, hizmet alanlarında “Hayırlı İşler, Hayırlı günler, Hayırlı Cumalar” ve benzeri HAYIR kelimesi ile başlayan tüm cümle ve kelimeleri içeren selamlaşma ve iyi dilek kalıplarının yasaklandığına dair Fake paylaşımda bulunuldu.

Sosyal medyada oldukça popüler olan Sahte “Hayır” Genelgesinde; “Nisan ayında yapılması planlanan Anayasa Değişikliğinde referandumu öncesinde Başbakan Binali Yıldırım’ın imzasını taşıyan “Selamlaşma Kalıpları Genelgesi ile kamu kurum ve kuruluşlarında HAYIR ile başlayan tüm selamlaşma şekilleri ve iyi dilek kalıplarının kullanımı yasaklandı. Genelgede HAYIR’lı selamlaşma ve iyi dilek kalıplarının yasaklanmasına gerekçe olarak ise; “Anayasa değişikliğinde ilişkin referandum öncesi kamuoyunda yanlış anlamalara meydan verilmemesi ve vatandaşların tercihlerinin etkilenmemesi…” ifadeleri dikkat çekti. Başbakan Binali Yıldırım’ın imzasının da taklit edildiği fake genelgede şu ifadeler yer alıyor:

İlgi: 12/7/2006 tarihli ve 26226 sayılı Resmi Gazetede yayınlanmış bulunan 2006/18 sayılı Genelge

Kamu binalarında çalışanların ve hizmet alanların belirlenen alanlarında beşeri münasebetlerin başlangıç olan selamlaşma 5378 sayı Kanun k hükme dayanılarak ilgi Genelge ile de uygulamaya konulmuştu.

Nisan 2017’de yapılacak olan anayasa değişikliğine ilişkin referandum öncesi kamuoyunda yanlış anlamalara meydan verilmemesi ve vatandaşların tercihlerinin etkilenmemesi amacı ile ilgi genelgede belirtilen devlet dairelerinde selamlaşmaya ait hüküm’« iptal edilerek 10 Mayıs 2017 tarihine kadar aşağıdaki düzenleme yapılmıştır

Kamu kurum ve kuruluşlarında gerek kamu çalışanlar arasında gerekse kamu çalışanları ile hizmet alıcılar arasında ‘HAYIRLI işler’. ‘HAYIRLI günler’, ‘HAYIRLI Cumalar’. ‘HAYIRLI sabahlar’, ‘HAYIRLI akşamlar’ HAYIRLI olsun’, ‘HAYIRLI dersler’ gibi selamlaşma ve iyi dilek kalpları kullanılmamasına özen gösterilecektir.

Ülke gerçekleri ve demokrasi ile seçim gerçekleri göz önüne alınarak yapılan düzenlemenin ilgili hükümlerine uygun hareket edilmesi için bakanlıklara. Yerel yönetimlerce, kamu kurum ve kuruluşlarınca sonuna kadar bildirilmesi gereken önlemlerin alınması, tebliğin çalışanların ve halkın görebileceği yerlere asılmasın’ önemle rica ederim.

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech