Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Karadağ: “Kent Konseyini işgal ettiler”

Karadağ: “Kent Konseyini işgal

Karadağ: “Kent Konseyini işgal ettiler”

AK Parti İl Başkanı Yeşim Karadağ Çanakkale Kent Konseyi’nin iptal edilen seçim süreci  hakkında AK Parti Yönetim Kurulu Değerlendirme Toplantısında açıklama yaptı. Karadağ; “Hukuksuzluk artık sona ersin” dedi.

AK Parti İl  Başkanı Yeşim Karadağ, kent konseyinde seçim sürecinin başlamamış olmasını işgal olarak değerlendirdi. Karadağ; “Kent konseyinin durumu ile alakalı başından beri müdahil olmak istemedim. Orası partiler üstü bir kurumdur. Kent konseyleri demokratik olmak zorundadır. Hükümetimiz döneminde Belediyelerin daha geniş katılım ile yönetilmesi için kurulmuş yapılardır. Kent konseyleri demokrasinin dibine kadar uygulanması gereken kurumlardır. Kent Konseyinde mevcut yönetim bir kumpas yapmayı amaçladı. Demokratik yönetim konusunda bir oyun planladılar, yanlış hesap Bağdat’tan döner misali planları mahkemeden döndü.  STK ve Halkla İlişkiler Birim Başkanımız Timur Ay, kentimizde önemli bir sivil toplumcudur. Konu ile ilgili başından beri çok etkin bir çalışma yürütüyor. Her ne kadar Timur Ay, bir siyasetçi olsa da çalışmalarını sivil toplumcu kimliği ile yürütüyor. Partimizin hukukçu kurmayları da katkı vererek kent konseyinin seçim süreci yaşandı. Normalde 17 Kasım tarihinde yapılması gereken seçim keyfi bir şekilde ertelendi. 110 günü aşkın bir süredir kent konseyi işgal altındadır. Bizler bu hukuksuzluğa tüm mecralarımızla itiraz ettik. Bir an önce hukuksuzluğu sona ermesini ve tarafsız bir yönetim kurulmasını istiyoruz” dedi.

STK ve Halkla İlişkiler Birim Başkanı Timur Ay; “Çanakkale İdare Mahkemesinin almış olduğu karara Çanakkale Belediyesinin avukatları İzmir Bölge İdare Mahkemesinden itiraz etti. Ona da ret cevabı geldi. Çanakkale İdare Mahkemesinin aldığı karar sadece seçimle ilgili olan altıncı maddenin bir dönemdeki genel kurula katılan oy kullanabilir ibaresi ile ilgili idi. Şu anki yönetim o maddenin tamamının seçimi iptal ediyor düşüncesi var ama seçimin bir an evvel yapılması lazım… 110 gündür kent konseyini işgal ettiler. Bu hukuksuzluğa tahammül eden ve demokrat olduğunu söyleyen Çanakkale Belediyesinin nasıl izin verdiğini anlayamıyoruz” diyerek düşüncelerini ifade etti.

Yerel Yönetimleri Birim Başkanı Tülay Ömercioğlu da konuya ilişkin; “Belediye Başkanımız hukuki sürecin tam içerisindedir. Orda mahkeme iki kere katılmama kararı ile ilgili mahkeme yürütmenin durdurulması ile ilgili karar aldı.  Bunu sanki tüm hepsinin  durdurulmuş gibi yansıtıldığını görüyoruz. Belirli odaklarda sivil toplum örgütleri ile daha fazla istişare ederek daha fazla oy almak için uğraştıkları bir süre kullanma durumu var” dedi.

Dilek Akşen

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech