Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kapanış Çanakkale’de oldu

Kapanış Çanakkale’de oldu Güney

Kapanış Çanakkale’de oldu

Güney Marmara Gıda Kümesi Projesi kapanış toplantısı, protokol ve sektör temsilcilerinin katılımıyla Çanakkale’de yapıldı.

Güney Marmara Kalkınma Ajansı, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası, Balıkesir Ticaret Odası, Balıkesir Sanayi Odası ve Portekiz’in Castelo Branco bölgesinde faaliyet gösteren InovCluster Gıda Kümesi ile ortaklaşa yürütülen Güney Marmara Gıda Kümesi projesinin kapanış toplantısı protokol ve sektör temsilcilerinin katılımıyla Çanakkale’de yapıldı.

2016 Şubatta imzalanan sözleşme ile başlatılan projede, Çanakkale ve Balıkesir illerinde gıda sektörü değer zincirinde faaliyet gösteren 120 işletme ziyaret edilerek proje hakkında bilgi verildi. Yapılan çalışmalar sonucunda 59 firma ile Güney Marmara Gıda Kümesi Derneği kurularak dernek faaliyetine başladı.

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası 4 No’lu Komite Başkanı ve Güney Marmara Gıda Kümesi Derneği Başkan Yardımcısı Bahar Yurt, “Kümelenme modeli Güney Marmara Bölgesi dışında tüm bölgelerde 300 defayı aşkın uygulanmış ve halen uygulanmaktadır.  Bu projeyle birlikte gıda üretim sektöründe kümelenme girişimine önderlik ettiğimize inanıyorum. Henüz emekleme aşamasındayız. Ancak zamanla bölgesel rekabetçilik konusunda çeşitli çalışmalar gerçekleştirerek koşmaya başlayacağımızı düşünüyorum.” dedi.

Konuyla ilgili bilgi veren Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri H.Sema Sandal, “Güney Marmara Gıda Kümesi Çanakkale ve Balıkesir’de gıda sektörü değer zincirinde faaliyet gösteren firmaların işbirliği ile kuruldu. Burada bizim hedefimiz bölgemizde faaliyet gösteren gıda firmalarına kümelenme modelini uygulayarak uluslararası rekabet güçlerini arttırmaktır. Ezine Gıda İhtisas OSB tüzel kişiliği kazandı ve 2017 Yatırım Programına alındı. Bu projeyi de destekleyen GMKA ile üyelerimizin dış ticaret kapasitelerini geliştirmek üzere Şubat ayı içerisinde Ekonomi Bakanlığımıza Uluslararası Rekabetin Geliştirilmesi Projesi (URGE) başvurusu yapacağız ve böylelikle Çanakkale’den ilk başvuru yapılmış olacak. Bu sayede bölgemize farklı vizyonlar katacak Çanakkale Boğaz Köprüsü ve Ezine Gıda İhtisas OSB gibi yatırımlarla beraber hedefimiz Çanakkale’yi Türkiye’nin lojistik anlamda gıda üretim üssü yapmaktır.” açıklamalarında bulundu.

Toplantı; projenin yurt dışı ortağı olan InovCluster Gıda Kümesi yetkililerine proje kapsamında verdikleri destek için  hediyelerin takdim edilmesiyle sona erdi.

Haber Merkezi

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech