Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Referandum ve sonrası

Referandum ve sonrası Tarihi

Referandum ve sonrası

Tarihi henüz belli değil. Evet mi çıkar, yoksa hayır mı çıkar. Kesin bir fikrim yok. Ama bildiğim tek gerçek var. O’da yapılacak olan referandumdan sonra tüm siyasi aktörlerinin değişeceği… Tek gerçek bu.

Bu sözünü ettiğim tahmin, Türkiye geneli için. Bir de Çanakkale özeli var bunun içinde… Bu konu çok daha farklı ve başka. Parantez içerisinde yazıyorum. Bu Pazar referandum olsa ve evet çıksa, Cumhuriyet Halk Partisi yönetimleri hala makamlarında oturabilirler mi? Oturmalı mıdırlar?

Diyelim ki Hayır çıktı. Bu kez de AK parti yönetimleri oturdukları makamları işgal etmiş olmazlar mı? Bırakır mı o makamlarda Genel merkezleri? Hiç birisi o makamlarda oturamaz. Hiçbir siyaset yapanın gönlünde yatan aslana da kavuşması mümkün olmaz. Yani ne Belediye Başkanlığına oynayanlar, aday olabilir, ne de milletvekilliğine aday olacaklar olabilir. Gümbür gümbür tümü değişir.

Çanakkale açısından AK Parti’nin durumu da CHP’nin durumu da üç aşağı- beş yukarı belli gibi. Bir tek MHP yönetimlerinin durumu kesin değil. O’nlarınkisi, iki ucu da açık kalem gibi. Hangi ucunun beyaz, hangi ucunun kahverengi yazacağı belli değil. Ama gözlediğim kadarıyla Çanakkale MHP tabanının parti üst düzeyinden farklı davranacağını söyleyebilirim. İlçelerdeki durum ne olur? Orasını çok kestiremiyorum.

Bu hafta meclisler çok hareketlenecek..

Ankara’da meclis Anayasa ile ilgili maddeleri oyladıktan sonra tatile girdi. Yerelde de meclisler tatil yerine iş yoğunluğunu artırdı denilebilir. Bu hafta Belediye Meclisi, İl Genel Meclisi, yoğun çalışacak. İl Genel Meclisi üyeleri, referandum çalışmalarının yanında, ağır geçen kış şartlarından dolayı aksayan, yapılamayan işlerin bir an önce tamamlanması için uğraş verecek. Bölgeyi dolaştığımızda ve muhtarlardan aldığımız bilgilere bakıldığında Genel Sekreter Can Aksoy, Başarılı bir uzun dönem geçilen, eski Genel Sekreter Ayhan Gider’in dönemi gibi çalışmadığı, çok eksikliklerin olduğu bilgileri geldi.

Bu arada Belediye Meclisinin de bu dönem önemli imar konularını mercek altına alıp, sonuçlandırması bekleniyor. Çanakkale’nin simge fabrikalarından olan Turutaş’ın yeri imara açılırken, bir dönemin önemli markalarını yapan Sümerbank sentetik Deri Fabrikasının yerinin de imara açılması için CHP ile AK Parti’lilerin ortak hareket edeceği kulislerde konuşulmaya başlandı. Geçmişte verilen ‘imar vermeyiz’ sözlerine karşın bu alana, süper artışlı imar verileceği konuşuluyor. Bekleyip göreceğiz.

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech