Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ezine’de işsizlik son bulacak

Ezine’de işsizlik son bulacak

Ezine’de işsizlik son bulacak

Önemli bir istihdam alanı oluşturacak olan Ezine Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesinin kamulaştırma süreci başladı. OSB’nin 2-3 yıl içerisinde tamamlanması öngörülüyor. 

Ezine Kaymakamı Ali Fuat Atik gazetemize yaptığı açıklamada kamulaştırma sürecine gelindiğini belirtti. Kaymakam Atik; “Ezine Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesinin faaliyet geçmesi ile birlikte ciddi bir istihdam alanı oluşacaktır. Şu anda çalışmalara devam ediyoruz. Bölge 2017 yatırım programına alındı. Çok yoğun bir şekilde süreci devam ettiriyoruz. Ben Ezine Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesinin Yönetim Kurulu Başkanıyım.  Bir an önce inşaata başlamak için elimizden geleni yapıyoruz. Şu anda tüzel kişiliği oluşturduk.   Bu hafta içi Ankara’da olacağım. Kamulaştırma işlemine başlıyoruz. Sayın Vali Orhan Tavlı’nın talimatıyla işlemleri de hızlandırmak için gidiyorum. Kamulaştırma sürecini tamamladıktan sonra imar planı uygulaması yapacağız. Alt yapı inşaatını da tamamladıktan sonra parsellerin satışı başlayacak. 2-3 yıl içinde her şeyin bitmiş olacağını öngörüyoruz” dedi.

EZİNE GÖÇ ALACAK

Ezine Kaymakamı Ali Fuat Atik Ezine’de işsizliğin büyük oranda azalacağını belirterek, “Bu işin başından beri AK Parti Miletvekilleri Bülent Turan ve Ayhan Gider, Ezine Belediye Başkanı Haluk Babaoğlu,  Çanakkale Valililiği, Yönetim Kurulu Üyemiz Mustafa Kansu, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası büyük özveri ile çalıştı. Amacımız yöremize hizmet etmektir.  Milletvekili Bülent Turan sayesinde çok ciddi adımlar attık. Yönetim Kurulu Üyemiz Mustafa Kansu ki sektörün dışından biri olmasına rağmen bir hafta Ankara’da bizimle beraber mesai harcadı. İşin her aşamasında yer aldı. Bu iş baştan hayal gibi duruyordu. Ama el birliği ile bu işi gerçekleştirdik. İlçemize ciddi anlamda bir istihdam sağlayacak. Ezine’de işsizlik sıfırlanacağı gibi dışarıdan da göç alacaktır. Ezine’de bu sayede emlak, inşaat, ulaşım ve hizmet sektörleri canlanacaktır. Halkımız umut ve özlemle açılışın yapacağı günü bekliyor. Biz de bu beklenti boşa çıkmasın diye yoğun bir çalışmanın içerisine gireceğiz. Ezine cazibe merkezi haline gelsin istiyoruz. Peynircilik yapmak isteyen bütün mandıralar bir yere toplanacak. Tarım ürünlerinin işlenmesi üzerine tesisler kurulacak. Et entegre ve balıkçılık tesisleri açılacak.  Buraya gelecek olan işletmeci hiçbir prosedürle uğraşmayacak” dedi. Dilek Akşen

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech