Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bu Yıl İddialıyız

Bu Yıl İddialıyız Dünyanın

Bu Yıl İddialıyız

Dünyanın en büyük fuarlarından biri olan(EMITT)’e katılan Çanakkale’deki kurum temsilcileri ve turizmciler, fuar ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Çanakkale’nin marka kent olması için stantlar açan ve destek veren kurumlar, iki gündür kentimizi en iyi şekilde temsil ediyor.

Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Gelibolu Belediye Başkanı Mustafa Özacar, Çanakkale Kültür ve Turizm İl Müdürü Kemal Dokuz ve GESTAŞ Müdürü Volkan Uslu gibi kurum temsilcilerin yanı sıra çok sayıda turizmci de fuara katılarak Çanakkale’yi tanıttı.

Dünyanın en önemli turizm fuarlarından biri olan EMITT’e Çanakkale Valiliği, Çanakkale Belediyesi, Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü, Gelibolu Savaşları Tarihi Alan Başkanlığı ile birçok kurum ve kuruluş bu yıl özel çalışma ile katılımda bulundu. Fuarda yaklaşık 190 metrekare alan içerisinde kurulan tanıtım standı içerisinde Çanakkale’nin önde gelenleri ziyaretçileri ağırlayarak Çanakkale hakkında tanıtım ve konuşmalar yaptı. Vali Orhan Tavlı’nın da katılarak destek verdiği fuar ile ilgili olarak Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Gelibolu Belediye Başkanı Mustafa Özacar, Çanakkale Kültür ve Turizm İl Müdürü Kemal Dokuz ve GESTAŞ A.Ş. Genel Müdürü Volkan Uslu görüşlerini paylaştı. Dokuz ve Uslu Çanakkale’nin en iyi şekilde tanıtılması ve bir marka kenti haline gelmesi için desteklerine ve çalışmalarına devam edeceklerini belirtti.

İlk olarak görüşünü aldığımız ve özel olarak fuar ile ilgili çalışmalarda bulunan Başkan Gökhan;  “Stantları geziyoruz. Bizi de ziyaret edenler var. Türkiye turizminin tanıtımı açısında EMITT Fuarı çok önemli bir fuar. Her sene katılıyoruz. Aynı stant içerisinde turizmciler, seyahat acenteleri, ilçelerimiz, belediye olarak biz varız, Gestaş var, Valilik var… Burada Çanakkale’nin tanıtımına yönelik çeşitli materyalleri de paylaşıyoruz. Broşürlerimiz var. Önümüzdeki 2018 senesinin Troia Yılı olması için de afişler var. Otelci ve turizmci arkadaşlarımız bununla ilgili çalışmalar yapıyorlar.

  1. YILIN TROYA YILI İLAN EDİLMESİNİ İSTİYORUZ

Troya’nın UNESCO’nun Dünya kültür mirasına alınışının 20’inci yılı. Bu 20’inci yılda Kültür Bakanlığı tarafından Troya Yılı ilan edilmesini istiyoruz. Bunu Çanakkale’deki bütün turizm aktörleri olarak istiyoruz. Bütün ilgililer istiyor, onun için Sayın Bakan’a da sunulacak. Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan Troya Yılı ilan edilmesi istenecek. Bunlar özelliklerle turizmin maalesef geriye düştüğü, sıkıntı yaşadığı bir süreçte bir takım duyurularla, bir takım sembolik sunumlarla yabancı turistlerin Türkiye’ye ilgi duyması açısından önemli diye düşünüyoruz. 2018’de kabul edilirse yurtdışı fuarlarda da tanıtım yapılacak. Umuyoruz, bu anlamda 2017’de ciddi çalışmalar yapılacak. Bu fuarın en önemli kısmı bence bu, onun dışında zaten klasik tanıtımlarımızı yapıyoruz.” diye konuştu.

UMARIM BAŞARILI OLURUZ

Fuarın eskisi kadar canlı olamadığını ifade eden Mustafa Özacar ise; “Bugün fuarın ilk gün açılışı yapıldı. Herkes birbirini ziyaret ediyor ama sanıyorum eski canlılık yok. Yarın ya da öbür gün ilerleyen günlerde canlılık artar. Hava muhalefeti de var. Bizlerde zaten tanınan ilimiz ve ilçemizi biraz daha farklı bir yöntem ile tanıtalım, O canlılığı bulabilirsek. Buna hem kendimizi anlatma açısından hem biraz daha geniş bir çevreye tanıtma açısından biraz daha farklı ilişkilere gereksinim var. Zannediyorum ki ileride ki günlerde biz bunu anlatma olanağı buluruz. Bugünler özel günler herkes bir adım öne çıkmak istiyor. Turizm pastasından herkes bir şeyler alabilmeyi umut ediyor. Bizlerde o çabayı gösteririz umarım başarılı oluruz” dedi.

“BU SENE UMUTLUYUZ”

Kültür Müdürü Dokuz; “Dünyanın beşinci Türkiye’nin en büyük turizm fuarı olan İstanbul EMITT Turizm Fuarı’ndayız diyen İl Kültür ve turizm Müdürü Kemal Dokuz şu konuşmayı yaptı; “Gayemiz Çanakkale. Çanakkale hem Türkiye’de hem Dünya’da önemli bir destinasyon. Önemli markalarımız var. Ulusal anlamda şehitliklerimiz, 1915 Çanakkale Savaşlarının geçtiği ve şu an Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı sınırları içerisinde kalan bölge, diğer tarafta da Troya başta olmak üzere Assos, Alexandra Troias gibi ören yerlerimiz… İşte böyle kültürel zenginliklere, kültür envanterine sahip bir ile sahibiz Çanakkale olarak ve bu sene iddialıyız. Başta Kültür, Turizm Bakanlığımızın ve Çanakkale Valiliğimizin himayelerinde olmak üzere geçmiş yıllara oranla daha iddialı bir şekilde EMITT Turizm Fuarı’ndayız. Sadece Valiliğimiz ile değil belediyeler ve sektördeki diğer paydaşlarla gayemiz hep birlikte bir ve beraber olarak ilimizi layıkıyla tanıtmaya çalışıyoruz. Bütün olumsuzluklara rağmen ilimizi en iyi ve en güzel şekilde tanıtmaya, temsil etmeye çalışıyoruz. Ben bu fuarın başta ilimize, ülkemize ve sektördeki tüm temsilcilere hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum.”

TURİZMDE DESTEKLEYİCİ VE KATILIMCI OLACAĞIZ

GESTAŞ Müdürü Uslu; “GESTAŞ olarak Çanakkale’mizin marke kenti olması yolunda turizm kültür fuarında dünyanın en büyük fuarlarından EMITT’te bizde Valilik himayesinde ki stantta yerimiz aldık. Hem bölgenin tanıtılması anlamında hem de turizme katkı sağlamak anlamında turizme katkı sağladığımız için mutluyuz. Adalarımıza deniz ulaşımını sağlayan, bölgede 12 ayrı hatta iskelelerde, güney Marmara’da hizmet veren yılda 15 milyondan fazla yolcu taşıyan GESTAŞ, bu fuarlarda Çanakkale’nin tanıtımında her zaman ilerleyen süreçlerde yer alacalatır.  Çanakkale’nin marka kent olması noktasında GESTAŞ’ın da marka bilinirliğinde bir mihenk taşı ‘ezine peyniri, şeftali, Truva, Şehitler Abidesi…’ gibi bir konumda gerçekleşmesi için bizde stantlarda turizm konusunda destekleyici ve katılımcı olacağız”.

Eren Aşnaz

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech