Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Milletvekili Erkek’ten Anayasa Tepkisi

Milletvekili Erkek’ten Anayasa Tepkisi

Milletvekili Erkek’ten Anayasa Tepkisi

 CHP İl Binası Toplantı Salonunda Milletvekili Muharrem Erkek ile birlikte  “anayasa değişikliği” ile ilgili basın açıklaması  yapıldı.

CHP İl Başkanı Nejat Önder’in eşliğinde yapılan Anayasa değişikliği konusundaki basın açıklamasına Çanakkale CHP Milletvekili Muharrem Erkek, Belediye Başkan Vekili Ali Uyanık, Belediye Başkan Yardımcısı Rebiye Ünüvar da katıldı.

Milletvekili Muharrem Erkek ülkenin bir kırılma noktasında olduğunu vurgulayarak; “Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş yaptığı talihsiz bir açıklama ile terör devam edebilir ama referandumdan evet çıkarsa terör susar diyerek milleti tehdit etti.  Devletin bütün kurumlarını FETÖ’ye teslim edenler ülkeyi bu hale getirdi. Biz buna dur diyeceğiz. Tek adam rejiminin olduğu yerde, hukuk ve demokrasinin olmadığı yerde terör ve kaos bitmez artarak devam eder” dedi. Erkek sözlerine şu ifadelerle devam etti:

HALKI KANDIRIYORLAR

 “Meclis genel kurulunda tartıştığımız anayasa değişiklik teklifi dünyadaki hiçbir demokratik sistemle örtüşmüyor. Başkanlık sistemlerinde seçilen başkanın meclisi feshetme yetkisi yoktur. Mevcut anayasa da var diyerek halkı kandırmaya çalışıyorlar. Var evet ancak şarta bağlı bir feshetme söz konusudur. Ayrıca seçilecek Başkan valiyi, kaymakamı, yargıçları, hâkimleri atayacak. Millet bir kişiyi seçecek, o kişi herkesi tek imza ile seçecek. Bu atamaların hiç biri meclisin onayına tabi olmayacak. Başkan aynı zamanda bir siyasi partinin genel başkanı olacak. Parlamentoyu güçlendiriyoruz diyorlar ama yalan söylüyorlar.  Şu anda 55 milletvekili bir bakan hakkında soruşturma istemek için yeterlidir. Bu paket yürürlüğe girerse ancak 301 milletvekili bu mümkün olacak. 301 milletvekili bir araya geldi soruşturma istendi ancak komisyon kurulması için de 360 milletvekiline ihtiyaç duyulacak.”

DEMOKRASİ KAZANACAK

“Meclis erken seçim kararı alırsa 27. Dönemde milletvekili ve cumhurbaşkanlığı seçimi birlikte yapılacak. Referandumdan evet çıkarsa yetkileri bir an önce ele geçirmek için erken seçim istenecektir. Hız aklın önüne geçti. Egemenliği meclisten alıp tek kişiye vermek cumhuriyeti zedeler. Ulusal egemenlik bir kişiye devredilemez. Biz inanıyoruz ki er ya da geç demokrasi kazanacak.”

CHP İl Başkanı Önder de; “Anayasa değişikliği kararı meclisin kendi tarihine ihanet etmesidir. Zaten ülkemizde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlık yetkilerine sahiptir. 14 yılı aşkın süredir ülkeyi yönetirken hangi yetkisi kısıtlıydı? İstediğini atayabiliyordu. Doların yükseldiği, ekonominin çöktüğü bu dönemde başkan olursa ekonomiyi düzeltecek mi, huzuru getirecek mi? Yeni anayasada milletin hâkimiyeti yok, güvenoyu yok. Yetkisiz meclise hayır diyoruz. Bizim ihtiyacımız güçlendirilmiş parlamenter sistem, demokratik ve laik hukuk devletidir. Bütün seçmenlere sesleniyorum, demokrasi için hayır demeliyiz. Anayasa meselesi ulusal bir meseledir. Vatanının geleceğini düşünen herkes hayır demelidir. 15 yıllık iktidar süresince ekonomi bitti mi, işsizlik bitti mi, terör bitti mi, eğitim öğretim aklın ve bilimin yoluna girdi mi, istikrar var mı, gelecek endişesi taşımayan var mı, gelir dengesi var mı, adaletsizlik bitti mi, hayır! Hayırların bol olduğu bu ülkede başkanlık diye tutturmak ülkeyi karanlığa sürüklemektir” dedi.

Dilek Akşen

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech