Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İlk Toplantıda Anlamlı Karar

 İlk Toplantıda Anlamlı Karar

 İlk Toplantıda Anlamlı Karar

Çanakkale Sanayi ve Ticaret Odası Ocak Ayı Meclis toplantısından çıkan kararda, toplantıların bundan sonraki aylarda ilçelerde ve ilçelerdeki işadamlarıyla birlikte yapılması kararı alındı. İlk toplantı ise Çan’da…

ÇTSO Ocak Ayı Meclis toplantısı, 25 Ocak Çarşamba günü Meclis Başkan Yardımcısı Fahrettin Ersoy başkanlığında gerçekleştirildi. İl ve İlçelerden gelen üyelerin toplantı için yeterli sayıyı oluşturması ile başlanan toplantıda açılış konuşmasını Meclis Başkan Yardımcısı Fahrettin Ersoy yaptı. Sonrasında Yönetim Kurulu adına söz alan ÇTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Selçuk Semizoğlu konuşmasında şu konulara değindi; “Ezine Gıda İhtisastan sonra şimdide Çan Dr. İbrahim Bodur Organize Sanayi projemiz var. Çan Belediyesi ile beraber yürüttüğümüz. Kendilerine Çan’da kurulacak Organize sanayinin çok verimli olacağını, olası köprü ve köprü bağlantılarıyla Çan’daki organize sanayinin ulaşım yönünden çok avantajlı olacağını belirttik. Çan’daki Organize sanayinin, Ezine, Bayramiç ve Çan‘ın ortasında bir bölgede olacağı için istihdam ve iş bulma konusunda çok daha avantajlı olduğunu belirtmek isterim. Bu konuda size bilgi vermek istedim. Önümüzdeki günlerde bunun tartışma konusu olacağından eminim. Başka bir konu Mesleki Yeterlilik Sınavı. Bu sınavlar çok önemli aslında. Birçok arkadaşımızla konuştuğumuzda bu konu ertelenir ya da süre alır gibi bir eğilim var. Ancak ertelenmezse iyi olur. Bu konuya eğilmek gerekiyor. Bugün itibariyle odamıza 34 üye daha katılmış olup şu anda 6462 üyemiz var. 10 üyemiz de çeşitli sebeplerden dolayı aramızdan ayrıldı. Önemli bir hatırlatmada daha bulunmak istiyorum. Bununla direk Yönetim Kurulu sorumlu. Kanun gereği her yıl oda kayıtlarının, üye kayıtlarının güncellenmesi gerekiyor. Bu ne demek? Bu süre zarfında destekte bulunamayanlar, aidatını ödemeyenler açığa alınıyor ve isimleri seçmen listelerinden siliniyor. Değerli arkadaşlar Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası her zaman olduğu gibi 2017 yılında da Çanakkale’miz için çalışmaya ve üretmeye devam edecek. Hedeflerimizden asla vazgeçmeyeceğiz. Karamsarlığa kapılmayacağız. Çanakkale’ye kazandırmak için ülkemizin hedefleri doğrultusunda ve yerelden yeterli katkıyı sunmak adına elimizden geleni yapacağız.”

Yönetim Kurulu Başkan Yardımcı Semizoğlu’nun konuşmasının ardından meclis gündemindeki maddeler oylamaya sunuldu. Bu maddelerden dikkat çeken ise TOBB’un yeni Nace kodu, tanım değişiklikleri, kod bölünmüş sınıf ile ilgili yazısı, üyelere projeksiyonla sunularak kabul edildi. Ayrıca Çanakkale ilçeleri ve beldeleri arasındaki ulaşım tarifelerinde azami fiyat tarife talebi okunarak kabul edildi.

Toplantıda tartışma konusu olan maddelerden biri ise Meclis Toplantılarının ilçelerde de yapılması teklif maddesiydi. Bir sonraki toplantının Çan ilçesinde yapılması üyelere teklif edildi. Toplantıya katılan bazı üyeler; Çanakkale’de yapılan Meclis Toplantılarında bile toplantı yeter sayısının sağlanması konusunda sıkıntı yaşıyoruz. Meclis Toplantılarına üye katılımları yeterli değil. Bu toplantıları ilçelerde de yapmak istiyorsak organizasyonu çok iyi yapılmalı. Gerekirse Çanakkale’den ve diğer ilçelerden otobüs kaldırılmalı. Hadi biz kendi aracımıza atlar gideriz ama buradaki toplantıya bile gelmeyen üye oralara hiç gitmez yorumları üzerine, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Semizoğlu; “Arkadaşlar bu bizim görevimiz. İlçelerdeki üyeler nasıl her toplantı için buraya geliyorsa biz de gerekli özveriyi gösterip o ilçelere gitmeliyiz. Bu konuda destek vermenizi bekliyorum” dedi. Bunun üzerine yapılan bir sonraki Meclis Toplantısının Çan ilçesinde yapılması teklifi oylamada kabul edildi. Şubat Ayı Meclis Toplantısı Çan’da yapılacak.

Meclis Toplantısına az sayıda iş adamının katılması ise dikkat çekti. Engin Ören – Günnoş Yıldız

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech