Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Dünyanın Beslenmesinde Anahtar; “Tarım ve Su”

Dünyanın Beslenmesinde Anahtar; “Tarım

Dünyanın Beslenmesinde Anahtar; “Tarım ve Su”

Her yıl geleneksel olarak düzenlenen Küresel Tarım Forumu’nun dokuzuncusu ve G20 Tarım Bakanları Toplantısı, “Tarım ve Su, Dünyayı Beslemede Anahtar” ana temasıyla, Almanya’nın başkenti Berlin’de gerçekleştirildi.

 G20 Tarım Bakanları Toplantısı ve 9. Küresel Tarım Forumu toplantısına, Türkiye adına Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Mehmet Daniş başkanlığındaki bir heyet katıldı.Toplantılara 80 civarında ülkeden bakan ve bakan yardımcısı düzeyinde, BM Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) ve Uluslararası Gıda Politikaları Araştırma Enstitüsü (International Food Policy Research Institute – IFPRI) gibi uluslararası kuruluşlardan ise genel direktör düzeyinde katılım sağlandı.

Almanya’nın başkenti Berlin’de 21 Ocak’ta yapılan 9. Küresel Tarım Forumu, “Tarım ve Su, Dünyayı Beslemede Anahtar” olarak belirlenen ana tema ile toplandı. Forumda, “Suya Erişimi Geliştirme, Su Kalitesini İyileştirme, Su Fazlalığını Yönetme ve Su Yetersizliği Riskini Azaltma” alt başlıklarında, bakanların ve heyet başkanlarının katılımıyla paralel oturumlar düzenlendi.

SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK VE YENİLİKÇİLİK

G20 Tarım Bakanları Toplantısı ise 22 Ocak 2017 tarihinde düzenlendi. “Gıda ve Su Güvenliği için Sürdürülebilirlik ve Yenilikçilik” temasıyla gerçekleştirilen toplantı sonunda Bildirge ve Eylem Planı olmak üzere iki belge oy birliği ile kabul edildi. Belgelerde Paris İklim Anlaşması, Antibiyotik Direnciyle Mücadele, Tarım ve Su, Tarımda Bilgi Teknolojileri konuları, ana başlıklar olarak yer aldı.

DANİŞ İKİLİ GÖRÜŞMELER YAPTI

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Mehmet Daniş, Forum sırasında Suudi Arabistan, Katar, Azerbaycan, Çin, Almanya, Kanada ve Kazakistan Tarım Bakanları ile Avrupa Birliği Tarım ve Kırsal Kalkınma Komiseri Phil Hogan, FAO Genel Direktörü Jose Graziano Da Silva ve IFPRI Genel Direktörü Shenggen Fan ile ikili görüşmeler gerçekleştirdi. Görüşmelerde, tarımsal işbirliği hususlarının yanı sıra 15 Temmuz başarısız darbe girişimi ve FETÖ ile verilen mücadeleye dikkat çeken Daniş, bu talihsiz girişimin Türkiye’de dayanışmayı da güçlendirdiğini vurguladı.

Haber Merkezi

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech