Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yeni Müftü Gökçe: “Şehit ruhu ile hizmet edeceğim”

Yeni Müftü Gökçe: “Şehit

Yeni Müftü Gökçe: “Şehit ruhu ile hizmet edeceğim”

Balıkesir’e atanan Çanakkale’de uzun yıllardır görev yapan Müftüsü İbrahim Öcüt, görevini yeni Müftü Arif Gökçe’ye düzenlenen bir törenle devretti. İbrahim Öcüt yeni müftü Arif Gökçe’ye sarık ve cübbesini kendi elleriyle giydirdi.

Adana’dan ilimize atanan Müftü Arif Gökçe bir devir teslim töreni ile yeni görevine başladı. Eski Müftü İbrahim Öcüt, Arif Gökçe’ye sarık ve cübbe giydirerek görevi devretti.  Tören kuran tilaveti ile başladı.

Eski Müftü İbrahim Öcüt; “Bugün Allah izin verirse Çanakkale’mize Adana ilimizden yeni atanan Arif Gökçe göreve başlıyor.  Diyanet İşler Başkanı bir gelenek başlattı.  Her yeni atanan Müftüye bir önceki Müftü sarık ve cübbe giydirilmesi kadim geleneğimizdendir diyen Mehmet Görmez Hocamızın başlattığı bu töreni uygulayacağız. Çanakkale’miz ülkemizde tarihi ve şehitleri ile ayrıcalığa sahiptir. Çanakkale’mizden çok memnun kalacaksınız. Halkımız çok nezaketlidir ve davranışları sağlıklıdır. Görevlilerimiz de çok değerlidir, teşkilatımıza bağlıdır. Size hiçbir sorun yaşatmazlar. Cemaatimizde bir birlik beraberlik vardır.  Bürokrasideki değerli arkadaşlarımızlar uyum içerisinde çalışacağınızdan eminim. Size görevinizde başarılar diliyorum.  Rabbimden hem dünyada hem ahrette yüzünüzü ak pak edecek, daha da iyiliklerinize iyilik katacak hizmetlerde bulunmanızı temenni ediyorum.  Şehrimize hoş geldiniz” dedi.

“BENİM TAYİN OLMAM SIRADAN BİR OLAY DEĞİLDİR”

Adana’dan ilimize atanarak göreve yeni başlayan Müftü Gökçe’ye sarık ve cübbesini eski Müftü İbrahim Öcüt giydirdi. Yeni Müftü Arif Gökçe; “Değişim Allah’ın ayetlerinden birisidir. Değişmek, dönüşmek ve gelişmek insanların ve âlemlerin değişmez vasfıdır. Bizlerde de zaman zaman il değişimleri yaşanır. Selefimiz olan İbrahim Öcüt hocamız Balıkesir’e atanırken, ben de buraya atandım. Çanakkale tefsire ihtiyaç duymayan, yorum götürmeyen, dünyanın gözünün önünde, bütün dünyanın gıpta, ibret, muhabbet ve sevgi ile baktığı herkesin gözbebeği bir ilimizdir.  Adana’da buraya tayinimizin çıktığı öğrenilince Belediye Başkanı ‘Türkiye’nin bir numaralı şehrinde en çok şehit cenazesi kaldıran ve bu konuda birinciliği kimseye vermeyen müftü hocamız’ diyerek beni ifade etti. Cenabı Hak şehitlerimizin varlığından bizi mahcup ve mağdur etmesin elbette şehitlerimiz olacak ama Cenabı Hak acıyı da göstermesin. 253.000 Şehidin ruhu ile kabaran topraklara benim tayin olmam pek sıradan bir olay değilmiş gibi geliyor bana. Şehitlerimiz ile beraber olmak, tabutları başında durmak kolay şeyler değildir. Dolayıyla biz şehitlerimizin ruhu ile hizmet üretmeye çalışacağız.

Müftü Gökçe sözlerini; “Kainat ve insanlık adalet üzerine tesis olmuştur. Allah kâinatı bir adalet terazisi ile konumlandırmıştır. Onun üzerinde bulunan insanları da adaletli olmaya memur kılmıştır.  Allah adaleti emreder. Biz inşallah bu şehirde adaletli olacağız. Personelimiz içerisinde de tayinler zaman zaman olacaktır. Bu konuda elimizden geldiğince liyakat sahibi olanlara öncelik vereceğiz, liyakatten ayrılmayacağız. Müslümanların olmazsa olmaz bir kuralı da istişare dediğimiz şuradır. Allah kuranı kerimde ‘Bunların işleri şura iledir’ diye emretmiştir. Biz de selefimizle de personelimizle de istişare içerisinde olacağız. Şehrimize katkı sunacağız. Hiçbir şey vaat etmiyoruz, bu doğru değildir. Elimizdeki tek sermaye gücümüz nispetinde samimi olmaktır. İbadet aşkı ile dostlarımızın sevgisini yüreğimizde taşıyacağız” diyerek bitirdi.

Dilek Akşen

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech