Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Mumcu 24. Yıldönümünde saygıyla anıldı

Mumcu 24. Yıldönümünde saygıyla

Mumcu 24. Yıldönümünde saygıyla anıldı

Araştırmacı Gazeteci – Yazar Uğur Mumcu katledilişinin 24. Yıldönümünde anıldı. İlk olarak Esenler Uğur Mumcu Parkı’nda Demokratik Kitle Örgütleri, sendikalar ve sivil toplum kuruluşlarının katılımı ile bir anma gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen anmada Mumcu’nun heykeline kırmızı karanfiller bırakılarak mum yakıldı. Buradaki anmanın ardından Türkan Saylan Sosyal Tesisleri’nde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)  İl Örgütü ve Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD)öncülüğünde etkinlik gerçekleştirildi.

İlk olarak Uğur Mumcu Parkı’nda gerçekleştirilen anmada Mumcu için konuşmalar yapıldı. Konuşmaların ardından Mumcu’nun heykeline karanfiller bırakılarak mumlar yakıldı. Saat 19.00’da ise Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinliğe CHP Çanakkale Milletvekili Avukat Muharrem Erkek, CHP İl Başkanı Nejat Önder, ADD Çanakkale Şube Başkanı Yrd. Doç. Dr. Necmi Akyalçın ve çok sayıda vatandaş katıldı. Anmada ilk olarak ADD Gençliği olarak yapılan açıklamada; “Yıl 1993, günlerden 24 Ocak. Ankara hiç bu kadar soğuk olmamıştı. Karlı sokakta haince saldırıda onu kaybettik. Uğur Mumcu, Bahriye Üçok, Ahmet Taner Kışlalı, Çetin Emeç ve birçok devrim şehitlerinin açtığı yolda yürümeye devam edeceğiz. Şimdi üzerimize düşen vazife,  bu zorlu sürecinde artık dönüş olmayacağının hepimizin bilincinde olması gerekliliğidir. Cumhuriyetsiz bir Türkiye’ye hayır. Tek adamlığa hayır diyoruz” ifadeleri kullanıldı.

YILMADI KORKMADI

ADD gençliği adına yapılan konuşmanın ardından kürsüye konuşması yapmak için CHP İl Başkan Yardımcısı Mehmet Günay çıktı. Günay konuşmasında; “Uğur Mumcu’yu kalleş bir saldırıda kaybedeli 24 yıl oldu. Bir gazeteci, devrimci ve fikir adamı olarak mücadele etti. Cumhuriyet ve devrimlerine hep sahip çıktı. Hayatını karanlıkları aydınlatmaya adamasının bir bedelinin olduğunun bilincindeydi. Ama yılmadı, korkmadı. Kendi ifadesi olan, ‘Korkak bin kere, cesur bir kere ölür’ sözünün gerçekliğini ispat etti” dedi.

MUMCULAR OLSAYDI ÇOK FARKLI OLURDU

Son olarak ADD Çanakkale Şube Başkanı Yrd. Doç. Dr. Necmi Akyalçın söz alarak Mumcu için şu sözleri kullandı; “Uğur Mumcu’nun bedeni aramızdan ayrıldı. 24 yıl önce, 24 Ocak 1993’te araştırmacı yazar Uğur Mumcu, ipleri karanlık güçlerin elinde olan Cumhuriyet düşmanları tarafından katledildi. Bunun nedeni vardı. Emperyalizm bugünkü günleri hazırlamak istiyordu. Bu Anayasayı hazırlamak, ulusal kurtuluş mücadelesi ile kurulan bu Cumhuriyeti yok etmekti amaçları. Eğer Uğur Mumcular, Ahmet Taner Kışlalılar olsaydı, bugün Türkiye çok çok farklı olurdu. Çünkü bizleri fenerleri ile aydınlatmaktaydı bu insanlar”

Anma programı konuşmaların ardından gösterilen Uğur Mumcu belgeseli ve müzik dinletisi ile son buldu. Eren Aşnaz

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech