Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Döviz yükselişi ilacı vurdu

Döviz yükselişi ilacı vurdu

Döviz yükselişi ilacı vurdu

İlaçlara gelecek olan zam haberlerinin ardından aralarında kanser ve MS ilaçlarının da olduğu birçok ilacın, piyasada olmadığı haberleri yer alıyor. Konu ile ilgili olarak Cumhuriyet Eczanesi sahibi ve Belediye Meclis Üyesi Ali Uyanık gazetemize açıklamada bulundu.

Uyanık yaşanan döviz artışı sonrası bazı ilaçların bulunamadığını doğru olduğunu belirterek, ülke olarak yaşanan değişimin sonucu olduğun ifade etti. Türkiye’de TL olarak satılan ilaçların merkezde Euro olarak hesaplandığında ilaç firmalarının kardan zarar ettiğinden kaynaklı sorunların yaşandığını belirten Uyanık, ilaç zamlarının yaşanması ile ilaç bulamama sıkıntısının ortadan kalkacağını söyledi.     

Uyanık,  gazetemize şunları söyledi;

“Bu durum ülkedeki değişimin sonuçları. Bunlar yaşadığımız sonuçlar. Döviz artmış, döviz arttığı için ekonomik parametrelerde artıyor. Benzine zam gelmesi… Girdilerin artması ile ilaç da nasibini alıyor. İlaç da ki uzun süredir değişim olmamasından sonra firmalar nezdinde bakarsanız dünyanın neresinde kaça pazarlıyorsa bunun toplamda ki cirosunu Euro ya çevirip genel merkezine götürdüğünde daha düşük kar ediyor. Neden etsin. Onlar için öyle bir durum yok.

“DAĞITIMDA SIKINTI YOK AÇIKLAMASI”

“İlaç Endüstrisi İş Verenler Sendikası bu konuda açıklama yapmış ‘Son dönemde bazı ila firmalarını ilaç fiyatlarında önümüzdeki dönmede meydana gelecek artış nedeni ile bir kısım ilaçları piyasaya vermedikleri haberler sonrasında bünyelerinde ki ilaç sevkiyatının her zamanki gibi devam ettiğini açık yüreklilik ile ifade etmekteyiz’ demiş. Yani sendika ilaç vermeye çalıştıklarını belirtmiş.”

“BU KADAR ARA VERİLMEMELİYDİ”

“Bu bir geçiş dönemi, uygulamaya geçiş ile ilgili bu kadar ara verilmesinin gereği yoktu. Ocak başında zam kararı alındığı zaman hemen uygulamaya konulması lazımdı. 50 gün olması bu sıkıntıyı getirdi. Ülke ve insanlar o kadar kaygılı ki günlük en ufak şeyde ki ilaç ertelenemez mutlaka ulaşılması gerekir. İlacın bulunması lazım.” Eren Aşnaz

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech