Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Mavi Bayrak Jürisi Çanakkale’de

Mavi Bayrak Jürisi Çanakkale’de

Mavi Bayrak Jürisi Çanakkale’de

Türkiye’nin 2017 için Mavi Bayrak Ödülü alacak plaj ve marinaları değerlendirecek olan Ulusal Jüri, Cumartesi günü Büyük Truva Otel’de toplandı. Jüri, Türkiye Çevre Eğitim Vakfı(TÜRÇEV) tarafından kriterlere uygun bulunan dosyaların, ulusal boyuttaki nihai değerlendirmesini yapacak.

2017 yılı mavi bayrak alacak olan plaj ve tesislerin belirlenmesi amacı ile Türkiye Eğitim Çevre Vakfı(TÜRÇEV) öncülüğünde oluşturulan jüri, cumartesi günü Truva Otel’de toplandı. Toplantı sonucunda jüri tarafından belirlenecek tesis ve plajlar mavi bayrak alabilmeleri için uluslararası jüriye gönderilecek.

TÜRÇEV Yönetim Kurulu Başkanı Rıza Epikmen gerçekleştirilen toplantı öncesi basını bilgilendirdi. Mavi bayrak almak isteyen tesislerin başvurularının ön jüri tarafından incelendiğini belirten Epikmen, başvuruların toplantı sonrası nihai karara bağlanacağını ifade etti. Konuşmasını Çanakkale Belediyesine teşekkür ederek başlayan Epikmen, mavi bayrak için şu bilgilendirmelerde bulundu; “Mavi Bayrak almak isteyen bütün plaj ve tesislerin başvuru dosyaları ön jüri tarafından incelendi ve bugün de nihai karara bağlanacak. Eksiği gediği olanı, hangi plajların mavi bayrak alıp alamayacaklarına bu jüri karar veriyor. Bu jüriden çıkacak karar ise Uluslararası jüriye gidecek ve orada da onaylandıktan sonra 2017’de tesislerin mavi bayrak alıp almayacaklarına hak kazanıp kazanmadıkları belli olacak. Bu işlem her sene yapılıyor. Bir mavi bayrak alırsanız o mavi bayrak için her sene başvuru yapmak zorundasınız. Mavi bayrağı sürekli taşıyorsunuz diye bir kural yok. Dolayısı ile mavi bayrak için her sene yeniden müracaat ediliyor ve biz her sene yeniden her şeyin doğru olduğunu ve iyi yapıldığını kontrol ediyoruz. Jürimizde bunun ile ilgili bazen tartışmalı, tereddüt ettiğimiz dosyalar oluyor. Bu jürimizde de onlar ile oturup tartışıyoruz, görüşüyoruz ve sonuçta bir karara varıyoruz.”

MAVİ BAYRAK ALMANIN 32 TANE KRİTERİ VAR

“Turizm Kültür Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Çevre Bakanlığı, Sahil Güvenlik, Ticaret Odası, Üniversiteler, öğretim görevlilerinden oluşan çok önemli bir jürimiz var. O yüzden de gelip bize destek veriyorlar. Türkiye Çevre Eğitim Vakfı olarak da inşallah 2017’de güzel bir toplantı sonrası, Nisan sonu Mayıs başında da mavi bayrak alan tesisleri açıklayacağız. Mavi Bayrak almanın 32 tane kriteri var ve bu kriterlerin hepsinin uyması lazım… Biri olmasın diye bir şey yok. Sadece temiz olması değil. Bunlar bir bütün halinde insanlarımızın güven içinde denize girmelerini sağlayacak kriterler… Tesislerden de bunları yerine getirmesini istiyoruz.” Eren Aşnaz

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech