Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Halk Eğitim Merkezine kentlilerin ilgisi yoğun

Halk Eğitim Merkezine kentlilerin

Halk Eğitim Merkezine kentlilerin ilgisi yoğun

Çanakkale Halk Eğitim Merkezi ve ASO Müdürlüğü Tarla Sokaktaki yeni binasında eğitim- öğretim programlarına devam ediyor. Merkez, 2016-2017 eğitim öğretim yılında 11.633 kursiyere kapılarını açtı.

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Yasemin Şenol; “Kentlilere mesleki bilgi ve beceri kazandırmak, toplumsallaşmayı ve üretmeyi sağlamak, toplumda okuryazar oranını artırmak, çocuklarımızın sosyalleşmesi ve eğitimli birer birey olmasına katkı sağlamak amaçlarımız arasındadır.  Kurumumuzda tüm laboratuar, sınıf ve tüm alanlarda internet erişimi bulunmaktadır.  Destekleme ve yetiştirme kursu ve diğer teorik kurslarımızın yapıldığı tüm sınıflarda akıllı tahtalarımız mevcuttur.  Okuma yazma kursları, mesleki ve tenkil kurslar, sosyal kültürel kurslarla halkımızın hayat boyu öğrenmek hakkına katkı sağlıyoruz” dedi.

Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğüne ek bina olarak tahsis edilen İbn-i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin 4.  Ve 5. Katında da meslek kurslarında kullanılan toplamda 22 adet atölye ve 2 de çocuk oyun odası bulunuyor. Halk Eğitim Merkezi bünyesinde 2016-2017 eğitim öğretim yılında açılan 627 kursa 11.633 kursiyer katıldı. Kursiyerlerin 7929’u kadın 3704’ü ise erkek oldu. 882 kadın kursiyer belge alırken, belge alan erkek kursiyer sayısı ise 586 oldu. YGS VE LYS’ye yönelik 2016-2017 eğitim öğretim yılı destekleme ve yetiştirme kursunda ise toplamda 6 sınıfta 156 öğrenciye katkı sağlandı.

Halk Eğitim Merkezinde kurslara özellikle kadınlar büyük ilgi gösteriyor. Hasta Kabul Sekreterliği, Tekstil Tasarım Kurslarında kursiyerlerde kadınlardan oluşuyor. Bilgisayar atölyeleri de Kalorifercilik ve Emlak Danışmanlığı kursları da yoğun ilgi gören kurslardan oldu. (Dilek Akşen)

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech