Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Telefon kapatmaya icra tehdidi

Telefon kapatmaya icra tehdidi

Telefon kapatmaya icra tehdidi

Sabit telefonunu kapattırmak isteyen Mustafa Durgun isimli vatandaş, kapattırma dilekçesi göndermesine rağmen geçmiş döneme dair borçlarla karşılaştı.

Tüketici Hakem Heyetine başvurarak ‘Alınacak borcu bulunmamaktadır’ şeklinde mahkeme kararı olmasına rağmen söz konusu şirket tarafından aranarak kendisine ‘Parayı ödemesi gerektiği, aksi takdirde evine icra gelecek gibi’ tehditvari konuşmalar yapıldığını belirtti. Konu ile yakından ilgilenen Tüketici Koruma Derneği Çanakkale Şube Başkanı Ali Rıza Berkit ise söz konusu firmanın özellikle sabit hatları kapatma biriminden çokça şikâyet geldiğini söyledi. Kesinleşmiş mahkeme kararı olmasına rağmen söz konusu tüketiciye hukuksal anlamda tehdit telefonları geldiğini belirten Berkit, Hukuka herkesin uyması gerektiğini ifade etti. Berkit, tüketicileri sabit hattı kapatmaları için postaneden taahhütlü posta göndermelerinin yeterli olacağını açıklayarak, “6502 sayılı Tüketici Yasası bu konuda çok açıktır” dedi.

Sabit hatları kapatma konusunda ciddi şikayetler aldıklarını belirten Berkit, şöyle konuştu;

“Son günlerde ciddi hukuksuzluklar ile karşı karşıyayız. Bu ülkede hukuk herkese lazım. Bu hukuka hepimizin uyması lazım. Son günlerde çokça şikâyet aldığımız bir durumda sabit hatların iptali ile ilgili. Elimizde kesinleşmiş mahkeme kararı olmasına rağmen sabit telefon iptal yok. Abonmanlık ücretleri hala devam ettiriliyor. Tüketici hukuksal anlamda tehdit ediliyor. ‘kısa sürede borcunu öde ödemez ise evine icra gelecek’ şeklinde telefonlar alıyor. Yalnız tüketicinin elinden kesinleşmiş mahkeme kararı var. 8. Ayda mahkeme kararı var kapatma ile ilgili ise ilgili kuruma beşinci ayda müracaat etmiş. Ama bu durumda görünmüyor ve mahkeme kararı da görülmüyor. Kendilerini uygun bir dille uyardık. Bekleyeceğiz. Halen daha bu hukuksuzluk ortadan kalkmaz ise önümüzdeki günlerde görevi ihmal eden çalışanlar hakkında suç duyurusunda bulunacağız.”

TÜKETİCİ YASASI BU KONUDA AÇIK

“Bir de son günlerde bir kurumla ilgili özellikle telefon kapatma ile ilgili çok ciddi şikâyetler alıyoruz. Bunların çok hızlı bir şekilde düzeltilmesi gerekiyor. Ben vatandaş olarak sabit telefon kullanmak istemiyorsam beni hiç zora sokmayacaksın. Kapatmanın yolu yöntemi belli, yasa da açık. Buradan vatandaşlara TÜKODER olarak çağrı yapıyoruz. Eğer ki sabit telefonlarını kapatmak istiyorlarsa postaneden taahhütlü bir ihtarname yazı göndererek, yazı eline geçtikten sonra hiç bit borç kabul edilmeyecektir. 6502 sayılı Tüketici Yasası bu konuda çok açıktır. O anlamda kurumun biraz daha tüketicilere iyi davranmasını bekliyoruz.”  (Eren Aşnaz)

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech