Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Suçlu yazlıkçılar oldu

Yazlıkçılar yatırımı geciktirdi  İl

Yazlıkçılar yatırımı geciktirdi 

İl Koordinasyon Kurulu’nun 2016 Yılı IV. Dönem Değerlendirme Toplantısı dün Vali Orhan Tavlı başkanlığında, İl Özel İdaresi İl Genel Meclisi Toplantı Salonu’nda yapıldı. Küçükkuyu’da yaşanan sel baskını hakkında açıklama yapan Karayolları 14. Bölge Müdürü Mehmet Yazıcıoğlu, “Yol çalışmaları turizmi etkileyeceğinden geçen yaz çalışmaları durdurduk” dedi.

Çanakkale Valisi Orhan Tavlı’nın Başkanlığında yürütülen toplantıya Daire Müdürleri, Bölge Müdürleri Kaymakamlar ve Belediye Başkanları katıldı. Geçen yılın son dönem değerlendirilmesinin yapıldığı toplantıda 32 yatırımcı kuruluşun toplam proje sayısı 446 olarak bildirildi. 3 milyar 714 milyon 229 bin maliyet toplamı olan projelere 2016 yılında 1 Milyar 227 Milyon 679 Bin ödenek çıkarıldı.  446 projenin 190 tanesi tamamlandı. Yapımı devam eden proje sayısı ise 159 olarak bildirildi.  Etüt, proje ve onay aşamasında bekleyen proje sayısı ise 95 olarak açıklandı.

YAZICIOĞLU: “BAHARDA ÇALIŞMALAR DEVAM EDECEK”

Devlet Su İşleri 25.Bölge Müdürü Erol Şenöz, Ayvacık Küçükkuyu Beldesi Ilıca Deresi Taşkın Koruma Projesi hakkında bir sunum gerçekleştirdi. Vali Orhan Tavlı Küçükkuyu’da yaşanan sel felaketi sonrasında Bölge Müdürlüğünden bilgilendirme yapmasını istedi. Müdür Şenöz; “Taşkın Koruma Projemiz tamamlanmıştır. DSİ olarak denizden itibaren 1300 metrelik kısmın ıslahını gerçekleştirdik. Duvarlar taş kaplama, taban beton ve kılavuz kanal çalışması gerçekleştirdik. Geçtiğimiz günlerde yaşanan yağış ve kar erimeleri sebebiyle fazla debi oldu.  Duble yolun geçtiği yerde su 50-60 metre kabardı.  Dolayısıyla ilçenin bazı kesimlerini su kapladı. Şu anda ekiplerimiz gerekli çalışmaları yapmaktadır. Duble yolun üzerindeki menfez ve köprünün tamamlanması gerekiyordu” dedi.

Karayolları 14.Bölge Müdürü Mehmet Yazıcıoğlu da açıklamanın akabinde söz alarak; “DSİ’nin düzenlemesinin ardından biz yol çalışması için ihale yaptık ve ilk yarısını tamamladık.  Kış şartlarından dolayı da devam edemedik. Yazın aslında bu işe başlayacaktık. Yerelden gelen talepler, yazlık fazla olduğu için turizmi etkileyeceği düşünüldü ve kışa doğru yapılması istendi. O yüzden gecikti. Bahar aylarında yeniden çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

(Dilek Akşen)

 

 

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech