Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

‘Teklifi meclisten geçirenleri tarih affetmez’

‘Teklifi meclisten geçirenleri tarih

‘Teklifi meclisten geçirenleri tarih affetmez’

Vatan Partisi Çanakkale İl Başkanlığı, “Milli Seferberlik İçin Güçlü Meclis Güçlü Türkiye” konulu basın açıklaması gerçekleştirdi.

İl Başkanı A.Tolga Akkuzuluoğlu tarafından Cumartesi öğle saatlerinde yapılan “Milli Seferberlik İçin Güçlü Meclis Güçlü Türkiye” konulu basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“Türkiye savaştadır. Düşman karargâhı Amerika’da kurulmuştur. İçerde terör örgütleriyle, Suriye’de Amerika’nın kara gücüyle göğüs göğüse muharebe eden ordumuzu, kolluk kuvvetlerimizi destekleyebilmek, Vatan Savaşından zaferle çıkmak için ülkemizin tüm güçlerini birleştirmeliyiz. Hükümetten ve Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamalarda gördüğümüz en önemli ve gerçekçi vurgu ‘ülkenin birlik ve beraberliğinin sağlanması için Milli Seferberlik’ ilanıdır.

 

“BU GİRİŞİM İÇ CEPHEYİ BÖLÜYOR”

Vatan Savaşı’nın başarıya ulaşması için iç cephe belirleyicidir. İç cephe mutlaka birleştirilmelidir. İktidarın söylemleri bu kapsamda doğrudur fakat eylemleri yanlıştır. Mevcut Anayasamıza aykırı olan Anayasa Değişiklik Teklifi ile getirilmek istenen Cumhurbaşkanlığı Sistemi, bir mutlakıyet sistemidir. Yine Genel Başkanımız Sn. Doğu Perinçek’in de belirttikleri gibi; ‘Cumhurbaşkanlığı Sistemi girişimi, Türkiye’nin içerde teröre karşı ve dışarda Fırat Kalkanı harekâtıyla yine teröre karşı mücadelesine hizmet etmiyor, tersine zarar veriyor. Çünkü iç cepheyi bölüyor. Milletin en az yarısı Cumhurbaşkanlığı Sistemini istemiyor. İstiklâl Savaşında aynı cephede omuz omuza yer alan güçler, Cumhurbaşkanlığı Sisteminde karşı karşıya geliyor. FETÖ Darbesine karşı birleşmiş olan güçler, Cumhurbaşkanlığı Sisteminde ayrışıyor. PKK’ya karşı birlikte mücadele eden güçler, Cumhurbaşkanlığı Sisteminde birbirine yan bakıyor.’

Anayasa komisyonundaki görüşmeler bize bunu kanıtlamış, komisyon ikiye bölünmüştür. Anayasa değişikliğini savunan partiler AKP ve MHP de bölünmüştür. Meclis değişiklik teklifi görüşmelerinde yaşananları üzülerek izliyoruz.

Cumhurbaşkanlığı Sistemi, AKP iktidarının önündeki tuzaktır. Milletin büyük çoğunluğunun desteğini alamayan tek adam iktidarları Emperyalist güçlerce yıkılır. Yakın tarihteki Irak ve Libya örneklerini hatırlayınız. Milli seferberlik yöntemi meclisi etkisiz kılmak değil aksine güçlendirmektir. Meclis görüşmelerinde oy kullanan tüm vekillerimiz;

Oyunuzu kullanırken Cumhuriyeti, Vatanımızı, Milletimizi düşününüz. Hiç değilse çocuklarınızı, torunlarınızı, gelecek nesilleri düşününüz. Bu teklifi meclisten geçirenleri tarih affetmez, Millet affetmez. Çocuklarınızın yüzüne bakamazsınız. Çok geç değildir. Milletin Vekili olduğunuzu kanıtlayınız. Şimdiye dek evet oyu veren AKP ve MHP Millet Vekillerine çağrıda bulunuyoruz; Cumhurbaşkanlığı Sisteminden Vazgeçin! Doğru bir adımla şimdiye dek yaptığınız yanlışları düzeltme olanağı vardır. Millet sizi alkışlayacaktır.

Milletin gündemi terördür, Suriye’de Amerika’yla yapılan savaştır, Kıbrıs’tır, adalarımızdır, kötüye giden ekonomidir. Vatan savaşıdır. Milletin gündemini görünüz, Milletimizi gereksiz tek adamlık mücadelesiyle bölmeyiniz.

İçinde bulunduğumuz durumda kesin çözüm; Milli Seferberlik için ‘Milli Seferberlik Hükümetinin’ kurulmasıdır. Bu hükümette AKP, CHP, MHP ve Vatan Partisi olmalıdır. Türk Milletinin geleceği bu kararla aydınlanacaktır. Vatan Partisi Çanakkale Örgütü olarak bizler de sorumluluğumuzun bilincinde, Türk Milletinin mevziisinde ve göreve hazırız.”

(Haber Merkezi)

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech