Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Seferlere sahip çık

Seferlere sahip çık Midilli

Seferlere sahip çık

Midilli adası ile Odunluk iskelesi arasında yapılması beklenen karşılıklı deniz seferlerine Çanakkale halkının ve işletmelerin sahip çıkması bekleniyor. Çanakkale’ye gelmesinin önünde ise Midilli seferlerini yapacak olan firmanın tutumu engel olarak duruyor. Firmanın odunluk iskelesi yerine Küçükkuyu’yu istediği ileri sürülüyor.

Küçükkuyu ve Midilli arasında düzenlenen seferlerin Çanakkale’ye hiçbir katma değer sağlamayacağı ileri sürülüyor. Küçükkuyu’ya gelememesi beklenen turistler o bölgede bir süre konakladıktan sonra Akçay-Edremit hattında kalacağı biliniyor. Seferlerin özellikle Geyikli İskelesi ve Midilli arasında yapılmasının hem Troia Antik kentinin tanıtımına hem de Çanakkale turizmine katkı sağlayacağı düşünülüyor.

Ada seferlerinin Geyikli ya da Bozcaada İskelelerinden gerçekleştirilmesi için çalışmalara devam eden Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Selçuk Semizoğlu konuya ilişkin bir açıklamada bulundu. Semizoğlu; “Şu anda Midilli seferlerinin mücadelesini veriyoruz. Midilli Küçükkuyu seferlerinin şu an Çanakkale’ye bir katkısı yok. Bu bölgeye gelen turistleri Küçükkuyu’dan Çanakkale’ye çekemiyoruz. Bu seferlerin, Babakale ya da Geyikli İskelesi’nden yapılması için çalışmalara devam ediyoruz. Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası olarak Küçükkuyu ve Midilli arası seferlerini nasıl onaylayalım? Mustafa Bey Başkandan tam yetki alarak yapılan toplantılara katıldı.  Bu seferlerin turizmcileri de geçtim, esnafa bile büyük katkısı var. Edremit’teki mağazaların cirosu katlanmış.  Şirket Müdürleri nüfusa göre yapılan cironun yüksekliğine hayret edip araştırmaya girmiş. Tamamen Midilli ve Küçükkuyu seferlerinden kaynaklandığı görülmüş” dedi.

ÇTSO Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Kansu; “Şu anda heyetteki arkadaşlarla görüşmelere devam ediyoruz. Bu hafta içerisinde tekrar görüşmeler yapacağız. Çanakkale’ye katma değer sağlayacak bir yer bulunması için çalışıyoruz. (Dilek Akşen – Günnoş Yıldız)

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech