Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kar bilançosu; günde 6 yaralı

Kar bilançosu; günde 6

Kar bilançosu; günde 6 yaralı

Uzun süredir yağan kar ve buzlanma sonucu Devlet Hastanesi Acil Servisi’nde de yoğunluk vardı. Günde 5-6 adet düşmeden kaynaklı kırık ve yaralanma vakasının geldiği açıklandı. Acil Servis Doktoru Mustafa Birol Ak, gazetemize yaptığı açıklamada yaralanmaların çoğunun yaşlı vatandaşlar olduğunu belirtti.

Uzun süredir devam eden kar ve buzlanma düşerek yaralanma vakalarını arttırdı. Yetkililer, daha önce buzlanmadan kaynaklı vatandaşlara dikkatli olmaları, özellikle yaşlı vatandaşların önemli bir durum olmadıkça dışarıya çıkmamaları konusunda uyarı açıklaması yapmıştı.

Yaralanma vakaları hakkında konuştuğumuz Dr. Mustafa Birol Ak, kar yağışının başladığı Cuma gününden itibaren sadece acil servise günde 5-6 buzlanma kaynaklı düşme yaralanma vakasının geldiğini söyledi. Dr. Ak; “Buzlanmadan kaynaklı günde 5-6 düşmeden kaynaklı yaralanma vakası oldu.  Bu bize acil servise başvuran hasta sayısı. Bunun dışında ortopediye ya da diğer hastanelere giden vakalarda var. Genel olarak yaşlı vatandaşlar da omuz kırığı, kalça kırığı, kol kırığı ve incinme vakaları var. Son olarak bugün genç bir vatandaş balkonda buzlanman kaynaklı kayarak kafasını çarpmış ve kırılma meydana gelmiş. Onunda neyse ki hayati bir tehlikesi bulunmuyor. Şu ana kadar herhangi bir hayati vaka ile karşılaşmadık. Ama vatandaşlar bu tür durumda daha dikkatli olmalılar. Özellikle yaşı vatandaşlarda kaynama da zor olduğu için daha dikkatli olmaları lazım” diye konuştu.

(Eren Aşnaz)

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech