Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yılların esnafı kurtarılamadı

Yılların esnafı kurtarılamadı Çarşı

Yılların esnafı kurtarılamadı

Çarşı caddesinde esnaflık yapan Yaşar Turgut Artuç iş yerinde fenalaşmasının ardından kalp krizi geçirerek yaşamını yitirdi.

Hastalanan vatandaşa kimse ilk yardım uygulaması yapamadı. Çarşı caddesinde esnaflık yapan Yaşar Turgut Artuç iş yerinde fenalaşmasının ardından kalp krizi geçirerek yaşamını yitirdi. İlk yardım uygulamasını bilen kimsenin olmayışı zor anlar yaşanmasına neden oldu. Yaşar Turgut Artuç rahatsızlandıktan hemen sonra vatandaşlar hemen 112 Acil Servisi aradılar. 112 ekibinin sürekli yer tarifi istemesine, telefon edenler tepki gösterdi.

Komşu esnaf ve vatandaşlar kalp krizi geçiren Artuç’a yardım etmeye çalıştı. Bir süre sandalyede kendine getirilmeye çalışılan Artuç daha sonra işyerinin içine yatırıldı. Bilincini kaybeden Artuç’a vatandaşlar nasıl müdahale edeceğini bilemedi.

Vatandaşlar, sokaktan tesadüfen geçmekte olan bir ticari taksiyi çevirerek ambulansın gelmesini beklemeden rahatsızlanan Yaşar Turgut Artuç’u hastaneye götürdü. 112 Ekiplerinin kendilerini arayan numarayı tekrar geri arayınca, telefona bakan kişi, rahatsızlanın taksi ile hastaneye kaldırıldığını ve gelmelerine gerek kalmadığını söyledi ve geç kalmalarına tepki gösterdi.112 ekipleri kalp krizi geçirdiği sanılan kişi hastane kaldırıldıktan sonra verilen adrese geldi ama durmadan geri döndü.

(Dilek Akşen)

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech