Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hangisine İnanalım?

Bu haberin fotoğrafı yok

asdad

– FETÖ ile mücadele için ‘Tahkikat Kurulu Kurulmasın’ diye imza topluyordu.

– Bu ay, yönetimi FETÖ ile mücadele etmemekle suçluyor.

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Aralık ayı toplantısı, önceki akşam yapıldı. 2016’nın son toplantısında yıl içerisinde yapılan çalışmaların yanı sıra Çanakkale ve ülke gündemi görüşülürken 2017 bütçesi de oylandı. Meclis Başkanı Osman Okyay’ın 2016 yılını siyasi ve ekonomik olarak değerlendirdiği açılış konuşmasının ardından gündem maddelerine geçildi. ÇTSO Yönetim Kurulu adına konuşma yapan Selçuk Semizoğlu, “Çanakkale gelişmelerin gerisinde kalmamalı, Çanakkale hak ettiği konuma taşınmalıdır. Ve kazanan daime Çanakkale olmalıdır.” diye konuştu.

ÇTSO SON KEZ TOPLANDI

2016 yılının son meclis toplantısında üyeleri selamlayarak konuşmasına başlayan Selçuk Semizoğlu, 2016 yılının çok zor bir yıl olduğunu vurguladı. Semizoğlu, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Önümüzdeki yıl için önümüze çıkarılmak istenen zorluklar karşısında ekonomimizin güçlü olması için her zamankinden güçlü olmalıyız. Bilinmesini isteriz ki Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası olarak biz bu anlayış ile hizmetlerimizi sürdürmeye devam edeceğiz. İki yıldır çalışmalarına devam ettiğimiz, proje sahibi olduğumuz Ezine Gıda İhtisas Organize Sanayisi nihayet olmuş olup ÇED olumlu raporu imzalanmıştır. Bu yıl için en güzel haberimiz belki de budur. Çanakkale için en güzel haberimiz belki de budur. TOBB’a destek ve nefes kredisi için başvurmuştuk. Yönetim Kurulu olarak da katılmama kararı aldık. Üyelerimiz kullanacak. Odamızın gerçek sahipleri üyelerimizdir, bizler emanetçiyiz”

KAZANAN DAİMA ÇANAKKALE OLMALIDIR

“2016 yılını özetlersek; ÇTSO ailesine 519 üyemiz katılırken, 161 üyemiz aramızdan ayrıldı. Şuandaki fiili sayımız 6448’dir.” diyen Semizoğlu, Marmara Trakya Bölgesi’nde en çok mesleki yeterlilik sınavı yapan oda olduklarını belirterek şöyle devam etti: “Bu toplantıda da Sayın Başkanımız Bülend Engin, Rıfat Hisarcıklıoğlu tarafından örnek gösterilmiş, (Çanakkale’yi uçuruyor) şeklinde de bir ifadesi olmuştur.” dedi ve ÇTSO 2016 istatistiklerini vererek konuşmasına devam etti.

Selçuk Semizoğlu, konuşmasının sonunda “Çanakkale gelişmelerin gerisinde kalmamalı, Çanakkale hak ettiği konuma taşınmalıdır. Ve kazanan daime Çanakkale olmalıdır.” diyerek 2017’nin ülke ve kent için huzur, sağlık getirmesi temennisini diledi.

Konuşmaların ardından Hesap İnceleme Komisyonu tarafından sunulan 2017 gelir bütçesi, 3 Milyon 300 bin TL olarak tahmin edildiği açıklanırken, meclis üyelerince kabul edildi. Oylamalardan sonra aynı zamanda ÇATTAB Yönetim Kurulu Üyesi olan ÇTSO Meclis Üyesi Armağan Aydeğer, 2018 yılının Troia’nın UNESCO tarafından kabul edilişinin 20. Yıldönümü olması sebebiyle Troia yılı olması gerektiğine yönelik bir sunum yaparak, farkındalık oluşturdu. Lobi faaliyetlerinin meclis üyelerinin ve yönetim kurulunun desteğiyle yürütülmesi gerektiğini ifade etti.  Öte yandan Yönetim Kurulu’nun önerisi üzerine oybirliği ile alınan kararda Yüksek Öğrenim burs ücretleri 260 TL’den 300 TL’ye yükseltildi.

(Haber Merkezi)

  

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech