Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İl Genel Meclisi’nde ilk toplantının gündemi terör

İl Genel Meclisi’nde ilk

İl Genel Meclisi’nde ilk toplantının gündemi terör

2017’nin ilk İl Genel Meclisi toplantısı dün İl Özel İdaresi toplantı salonunda Ömer Şahin başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantının gündeminde yeni yılın ilk saatlerinde meydana gelen terör eylemi ve hükümetin terör politikaları vardı.

Gündem maddelerinin görüşülmesi, tutanakların oylanmasının ardından gündem dışı konuşmalara geçildi. Yeni yıl dilekleri ve terör kınamalarıyla başlandığı toplantıda gündem, Suriyeliler ve ülkenin içinde bulunduğu kaos oldu.

“Bizim Türkiye’miz noktasında birlik ve beraberliğin en çok sağlanması gereken dönemdeyiz.” diyerek konuşmasında ülkedeki 4 Milyon Suriyeli’nin kayıtsız olduğuna dikkat çeken Çan İl Genel Meclis Üyesi ve MHP Grup Başkanvekili Recep Cahit Özer, “Bizde 4 Milyon Suriyeli var. İçinde canlı bomba yok diyemezsin. Kayseri’deki eylemi kimler yaptı? Bunlar yaptı.” dedi.

Özer, “6 sene önce IŞİD diye bir terör örgütü yoktu. Şuan ellerinde 25 Milyar dolar silah var. El Bab’da iki tane tankımızı vurdukları silah, Amerikan yapımı… Bu devletler bu terör örgütlerine silah akışını sağlıyor. Beni burada üzen, bu devletleri idare edenlere Türkiye’de yaptırım uygulanmamasıdır. Sen bu silahları veriyorsan teröre destek veriyorsun demektir.”

KORKMAZ: “BU ÜLKEYİ BÖLDÜRTMEYECEĞİZ”

Özer’in sözleri üzerine yeniden söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Korkmaz iseHükümet olarak uyardık ‘en uzun sınırımız Suriye sınırı, güvenli bir tampon bölge oluşturalım’ dedik. Dış ülkelere bu dediğimizi yaptıramadık. Ama şuan Fırat Kalkanı operasyonu yapıyoruz. Orası sancağımızın gölgesi, akrabalarımız orada… Sınırlarımızın güvenliği için de oraya girmek zorundaydık. O coğrafyada hakim olmak istiyorsanız bu operasyonu yapacaksınız. Amerikan, Alman ve Fransız yapımı silahlar kullanılıyor. Hocamın dediği gibi 6 yıl önce bu örgütler yoktu. Ne yaparlarsa yapsınlar, bu ülkeyi böldürtmeyeceğiz. Suriyelilerin hepsinin de kayıt altına alındığını biliyorum. Bu konuda Cahit Hocama katılmıyorum.” dedi.

ÖZER: “SURİYELİLER KEŞKE KONTRÜLLÜ ALINABİLSEYDİ”

Özer ise Korkmaz’a cevaben “Biz büyük ülkeyiz tamam. 4 Milyon Suriyeli gelmedi mi geldi tamam. Bu insanlar bizim sokaklarımızda gezmiyor mu? Geziyor. Bizde 4 Milyon Suriyeli var. İçinde canlı bomba yok diyemezsin. Kayseri’deki eylemi kimler yaptı? Bunlar yaptı. Sende sınırlardan elini kolunu sallaya sallaya giren 4 Milyon kişinin kimlik bilgileri mi var Bülent Korkmaz?

Bunlar keşke kontrollü alınabilseydi. Adresleri yerleri belirlenebilseydi. Yenice’de Lapseki’de her yerde var. Köylerde damlarda çalışıyorlar.” ifadelerinin ardından “Teröre karşı Milliyetçi Hareket Partisi olarak iktidarın sonuna kadar yanındayız” sözleriyle konuşmasına son verdi.

Hicri Nalbant da hararetli tartışmanın ardından yaptığı konuşmada terör konusunda hükümet politikalarını eleştirdi. (Eylem Gözeldere)

 

 

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech