Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ÇOMÜ’den Uluslararası Proje Başarısı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) ve British Council arasında ilk proje desteği anlaşması gerçekleşti.

ÇOMÜ’nün internet sitesinde yayınlanan habere göre; Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin koordinatörü olduğu ve Turizm Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Tülay Güzel’in yürütücülüğünü üstlendiği “Improving English Education in Turkish Tourism Faculties Under Supervision of British Language Experts” isimli uluslararası proje, “New Connections in EMI Turkey Research Partnership Fund 2020” kapsamında British Council tarafından desteklenmeye uygun görüldü.

Proje ekibinde Turizm Fakültesi’nden Doç. Dr. Bekir Eşitti, Dr. Buket Buluk Eşitti ve doktora öğrencisi Tarık Yalçınkaya yer aldı. Birleşik Krallık’tan University of Sheffield’ın ana ortağı olduğu projenin Mayıs 2021’de tamamlanması hedefleniyor. Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi ve Konya Selçuk Üniversitesi’nin Türkiye ortağı olduğu projeye Turizm Akademisyenleri Derneği de iştirakçi olarak destek verecek.

Projenin temel amacı ise turizm fakültelerindeki İngilizce dili eğitiminin kalitesini artırmak olarak belirlendi.

Birleşik Krallık’ın kültürel ilişkiler ve eğitim fırsatları sunan en büyük uluslararası kuruluşu olan British Council ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi arasındaki ilk proje desteği anlaşması olmasıyla da önem arz eden projenin çıktıları, proje ortağı 3 üniversite ile sınırlı kalmayıp Türkiye çapında ilgili kuruluşlarla paylaşılacak.

Haber Merkezi

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech