Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Başkan Gökhan: “Ben sonuna kadar mücadele edeceğim”

Ege ve Marmara Çevre

Ege ve Marmara Çevre Belediyeler Birliği (EMARÇEB) olağan meclis toplantısı geçtiğimiz günlerde Parion Otel’de gerçekleşti. Gerçekleşen toplantıda konuşan Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, “Pandemi nedeni ile birçok sıkıntımız var. Ancak bizler çevre mücadelesinde her zaman tedbirli olmak zorundayız. Pandemi nedeni ile bir araya gelemezsek de sosyal medyadan, telefonlardan birtakım çalışmalar yapabiliriz. Bununla birlikte de sesimizi daha çok duyurabiliriz diye düşünüyorum” ifadelerinde bulundu.

Ege ve Marmara Çevre Belediyeler Birliği (EMARÇEB) olağan meclis toplantısı, geçtiğimiz günlerde, Parion Otel’de gerçekleştirildi.

Çanakkale Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıya, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın yanı sıra birliğe üye belediye başkanları, meclis üyeleri ile Belediye Başkan Yardımcıları M. İrfan Mutluay ile Rebiye Turan Ünüvar da katılım gösterdi.

Toplantıda konuşma gerçekleştiren Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, “Bu birlik ilk çevreci belediye birliğidir. Bu nedenle çok önemlidir. Kuruluşu Kazdağı ve Madra Dağ Belediyeler Birliği olarak kuruldu. Özellikle Kazdağları konusunda verilen mücadele, son iki yıldır burada yapılan mücadeleye EMARÇEB’in öncülük etmesi ve bizim de buna destek olmamız gibi birçok işi başardık. Özellikle ormanlarımızın ve çevremizin tahrip edilmesi konularında bütün yörelerde insanları ayağa kaldırdık.

“Süreç önümüze getirilirse, yeniden mücadele edeceğiz”

Şu anda pusuda da bekleseler, en azından buradaki çalışmaları durdurduk. Kirazlı ve Balaban’daki madencilik faaliyetlerinin ruhsatları yenilenmedi. Bu süreç yeniden önümüze getirilirse, yeniden mücadele edeceğiz. Burada sadece altın madenleri tehlikesi yok. Aynı zamanda termik santraller de var. Bu çok ciddi bir çevre sorunu.

“Çevre mücadelesi belediyelerin ana görevlerinden bir tanesi”

Çevre mücadelesi belediyelerin ana görevlerinden bir tanesi. Çevre mücadelesini belediye başkanları görev olarak üstlenmek zorunda. Çevre mücadelesi bizim görevimizdir çünkü; bizler halkın temsilcileriyiz.

“Sesimizi daha çok duyurabiliriz”

Pandemi nedeni ile bir araya gelemezsek de sosyal medyadan, telefonlardan birtakım çalışmalar yapabiliriz. Bununla birlikte de sesimizi daha çok duyurabiliriz diye düşünüyorum.Ben sonuna kadar mücadele edeceğim. Benden sonra gelecek olanlar da mücadele edecekler. Sanmasınlar ki, bizim başımızı yediklerinde bu çevre mücadelesi durur. Çünkü toplum, Çanakkale halkı ve yöre insanı çevrenin ne kadar önemli olduğunu ve yaşamın kaynağı olduğunu anladı” ifadelerinde bulundu.

Haber Merkezi

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech