Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Seçimi kaybedince Sosyal Konutlarda risk bitti mi?”

CHP Çanakkale Milletvekili Özgür

CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un yanıtlaması için Sosyal Konutlar ile ilgili Meclis Başkanlığı’na, soru önergesi verdi.

CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, Meclis Başkanlığı’na verdiği önergede Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un 31 Mart yerel seçim öncesi “Biz de inşallah burayı 1 Nisan itibariyle riskli alan ilan ederiz. Size kirayla ilgili destek veririz, taşınmayla ilgili destek veririz, finansla ilgili destek veririz” sözlerine rağmen Bakanlığı’nın Sosyal Konutlar için “Riskli Alan” talebini reddettiğini söyleyerek, “Riskli alan talebinin sonlandırılmamasının nedeni 31 Mart seçimlerinde adayınızın yüzde 25 gibi ezici bir farkla seçimi kaybetmiş olması mıdır?” diye sordu.

Milletvekili Ceylan verdiği önergede Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a Çanakkale Sosyal Konutlarının riskli alan ilan edilmemesini sordu. Özgür Ceylan, Meclis Başkanlığı’na verdiği soru önergesinde, “Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun’un” açık hükümlerine karşın, Çanakkale’deki yerel basında yer alan bazı haberlerde Çevre ve Şehircilik Bakanlığının Sosyal Konutları “Riskli Alan” ilan ettiği bazı haberlerde ise Bakanlığın “Riskli Alan” talebini reddettiği yönüne açıklamalar bulunduğunu söyledi.

Özgür Ceylan, İsmetpaşa Mahallesi’nde bulunan sosyal konutlardaki vatandaşların deprem riski altında yaşamlarını sürdürdüklerini belirterek, “İzmir depremi ile farkındalığın arttığı son günlerde Çanakkale’deki sosyal konutlar üstünden yapılan açıklamalar süreçle ilgili doğru bilgiye olan ihtiyacı artırıyor” dedi.

Ceylan Meclis Başkanlığı’na verdiği önergede, kanun kapsamında Dönüşüm Projeleri Özel Hesabı’ndan bugüne kadar Çanakkale’deki riskli yapıların tespiti için kaç hanenin kredi başvurusunda bulunduğu, kaç haneye riskli yapı tespiti kredisi verildiği ve kaç hane yıkım ve yapım kredileri için başvurduğu ve bunların kaçına söz konusu kredilerin verildiği hakkında da bilgi istedi.

Haber Merkezi

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech