Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İda Ultra’ya pandemi engeli

28-29 Kasım tarihlerinde, 15

28-29 Kasım tarihlerinde, 15 ülkeden bin sporcunun katılımıyla, bu yıl 5. kez gerçekleştirilmesi planlanan İda Ultra etkinliği, pandemi nedeniyle iptal edildi.

28-29 Kasım tarihlerinde, 15 ülkeden bin sporcunun katılımıyla, bu yıl 5. kez gerçekleştirilmesi planlanan İda Ultra etkinliği, pandemi nedeniyle iptal edildi. İda Ultra, İda Half Ultra, Run Zeus ve Köy Koşusu olmak üzere 4 kategoriden oluşan Kaz Dağları koşu etkinliğinin 2 gün sürmesi planlanmıştı. Ancak artan vaka sayıları nedeniyle ve İçişleri Bakanlığı’nın, 18.11.2020 tarihli Koronavirüs Salgını Yeni Tedbirler adlı genelgesine istinaden, tüm etkinlik paydaşları ile ulusal ve yerel idarelerle görüşen etkinlik organizatörleri, etkinliği iptal ettiklerini İda Ultra internet sitesinden duyurdu.

Duyuruda; “Değerli İda Ultra katılımcıları

Ülkemizin ve dünyanın içinde bulunduğu pandemi sürecinin en yoğun olduğu dönemi yaşamaktayız.

28-29 Kasım tarihlerinde 15 ülkeden bin sporcunun katılacağı ve 5. kez gerçekleştirmeyi planladığımız İDAULTRA organizasyonu için normalleşme planları doğrultusunda tüm hazırlıklarımızı tamamlamaya çalıştık. Sizlerin sağlıklı bir ortamda koşmayı ne kadar özlediğinizi de biliyoruz. Kaz Dağları Bölgesi sizlerin de koşu ile ilgili sevdiğiniz bölgelerden bir tanesi konumuna gelmiş bulunmaktadır. Bu hususta gerekli mercilerden tüm izinlerimizi de almış bulunmaktaydık.

Ancak son dönemde artan vaka sayıları, her ne kadar sağlıklı bir ortamda koşmayı planlasak da, genel toplum sağlığını koruyacak bir takım önlemler alınmasına vesile olmuştur.

İçişleri Bakanlığı’nın 18.101.2020 tarihli Koronavirüs Salgını Yeni Tedbirler adlı genelgesine istinaden belirlenen kurallar ve belirli saatlerde sokağa çıkma yasa uygulanması ile birlikte bizler de en az sizler kadar yapılmasını istediğimiz İda Ultra 2020’yi tüm paydaşlarımız, ulusal ve yerel idarelerle görüşüp, üzülerek iptal etme kararı aldık. 24 saat sürecek ve lojistik olarak zorlu olacağını bildiğimiz organizasyonda şehir dışından ve ülke dışından gelen sporcularımızın yasaklar konusunda yaşayacağı sıkıntıları düşünerek almış olduğumuz kararımızı üzülerek bildirmek isteriz.

Siz değerli sporcularımızı, sağlıklı ve güler yüzlü bir ortamda, 2021 senesinde, Kaz Dağları’nda ağırlamak dileğiyle. Kayıt aktarımı ve diğer koşullar için ida@rossist.com adresinden bizlere ulaşabilirsiniz.” İfadelerine yer verildi.

Ş. Ezgi Tuncel

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech