Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Aeneas deniz kültür rotası ön kabul aldı

Çanakkale Bölgesel Turist Rehberleri

Çanakkale Bölgesel Turist Rehberleri Odası (ÇARO) Troya 2018 yılının sürdürülebilirliği ile bölgemizin ve ülkemizin tanıtımına katkı sağlayacak çalışmalardan biri olan Avrupa Konseyi Kültür Rotaları 2020/2021 döneminde sunulan «Aeneas Kültür Rotası» dosyasının Lüksemburg’daki Avrupa Konseyi Kültür Rotaları Enstitüsü ve EPA’nın İcra Sekreterliği tarafından proje ön kabul yazısı alındı.

ÇARO’nun haberine göre;  34 ülkenin temsilcilerinden oluşan Avrupa Konseyi’nin EPA Genel Kurulu’nda gerçekleşecek olan projenin nihai değerlendirmesine katılmak üzere ve Nisan 2021 tarihinde «Aeneas Kültür Rotası»’nın sunumunu yapmak üzere ÇARO, Lüksemburg’a davet edildi. Ülkemizin yanı sıra İtalya, Arnavutluk, Yunanistan ve Tunus’dan paydaşların olduğu çalışmayla resmi olarak dahil olundu. Aeneas Deniz Kültür Rotası projesindeki yurtdışı paydaşların bazıları ise şu şekilde; Colosseum Arkeolojik Parkı, Campi Flegrei Arkeolojik Parkı, Napoli Üniversitesi, La Sapienza Üniversitesi, Roma 3 Üniversitesi, Gaeta, Pozzuoli, Cerveteri, Centola, Palinuro, Benevento, Kartaca, Mikonos Belediyeleri, Roma Metropolitan, Sicilya, Viterbo, Güney Etruria Bölgeleri, Lavinium Vakfı, Brindisi Ticaret Odası.

Lüksemburg’daki nihai proje sunumu öncesi projenin resmi paydaşı olarak Çanakkale Bölgesel Turist Rehberleri Odası davetiyle Yönetim Kurulu Başkanı Cihan Müşterioğlu ve Yönetim Kurulu Üyesi Ercan Yavuz eşliğinde Avrupa Konseyi Avrupa Kültür Rotaları Enstitüsü Uzmanı, Troya Müzesi ile Troya Antik Kenti ve Antandros’u ziyaret etme fırsatı yakalayarak bir dizi görüşme gerçekleştirdi.

Bu kapsamda Çanakkale Bölgesel Turist Rehberleri Odası (ÇARO) Başkanı Cihan Müşterioğlu ‘’Troya 2018 yılının sürdürülebilirliği açısından son derece önemli gördüğümüz uluslararası bir proje olması ve Akdeniz’in İlk ve Tek Kültürel-Arkeolojik Rotası olması bakımından fark yaratan projenin uluslararası turizm ayağındaki çalışmalarda ülkemizin temsilini ve uluslararası ağın koordinasyonunu üstlenmiş konumdayız’’ dedi.

Haber Merkezi

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech