Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

12 bin sağlık personeli alınacak

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca,

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 12 bin sağlık personeli alınacağının haberini sosyal medya üzerinden paylaştı. Bakan Koca, sayılarla gerçekleşecek olan alımları kamuoyu ile paylaştı.

Koronavirüs ile mücadele ettiğimiz ve vakaların her geçen gün arttığı içinde bulunduğumuz bu günlerde, 12 bin sağlık personeli istihdam edilecek. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sağlık personeli alımları ile ilgili sayısal verilerle, bir sosyal medya paylaşımında bulundu.

Bakan Koca tarafından yapılan paylaşımda, “Bakanlığımız; 7 bin hemşire, Bin 700 ebe ve 2 bin 864 sağlık teknikeri/teknisyeni, 14 branşta 12 bin sağlık personeli alacak. Tercih kılavuzunun yayınlanmasını müteakip mülakatsız atama yapılacak. Pandemi mücadelemizin bu zor günlerinde, atamalar bize güç katacaktır” ifadelerini kullandı.

Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan bilgilendirmede ise, “Bakanlığımız taşra teşkilatı hizmet birimlerinde istihdam edilmek üzere, KPSS puanına göre ÖSYM tarafından yapılacak merkezi yerleştirme ile 12 bin sözleşmeli sağlık personeli alıyoruz. 7 bin hemşire, bin 700 ebe ve 2 bin 864 sağlık teknikeri olmak üzere Psikolog, Sosyal Çalışmacı, Biyolog, Odyolog, Çocuk Gelişimcisi, Diyetisyen, Fizyoterapist, İş ve Uğraşı Terapisti, Dil ve Konuşma Terapisti, Perfüzyonist ve Sağlık Fizikçisi unvanlarında alım yapılacak.

12 bin pozisyonun il ve sağlık tesisi dağılımın da yer aldığı listeler, ÖSYM Başkanlığına teslim edildi” ifadeleri yer aldı.

Tunahan Ünsal

 

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech