Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Tarla Kuşuydu Julıet ” sanatseverlerle buluşacak

Devlet Tiyatroları turne programı

Devlet Tiyatroları turne programı kapsamında Bursa Devlet Tiyatrosu tarafından hayata geçirilen “Tarla Kuşuydu Julıet ” oyunu yarın, (21 Kasım 2020 Cumartesi), saat 20’de ÇOMÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Necip Fazıl Kısakürek Tiyatro Salonu’nda sahne alacak.

Ephraim Kishon tarafından yazılan, Hale Kuntay’ın çevirdiği ve yönetmenliğini Ali Volkan Çetinkaya’nın üstlendiği eserde, Julıet’i Ecahan Şarman Çetinkaya, Romeo’yu Ali Volkan Çetinkaya Wıllıam Shakespeare’i Nejat Orbay Sehlikoğlu, Lukretia’yı Kübra Tüzgün ve Rahip Lorenzo’yu Akif Oktay canlandırıyor. Oyunun konusu ise Devlet tiyatroları internet sitesinde, şu şekilde özetlendi; “Shakespeare’in ölümsüz eseri Romeo ve Juliet… Onların hafızalara kazınan efsane aşkı…. Ah keşke kavuşaydılar, Ah zalim ölüm ikisine de kıymasaydı keşke… Ne mutlu bir hayatları olurdu, aşklarının meyvesi çocukları…

Peki gerçekten öyle mi? Efsane aşklar sonsuza dek sürer mi?

Ephraim Kishon’un mizah dolu kurgusuyla Romeo ve Juliet, evliliklerinde 30 yılı geride bırakmış; kızları, büyük aşklarına tanıklık eden insanlar ve mezarından çıkagelen Shakespeare’le kimsenin hayal bile edemeyeceği bir hayat sürmektedirler.”

Tek perdeden oluşan ve 1 buçuk saat sürecek oyunun biletleri, İskele Meydanı Turizm Danışma Ofisi’nden tam bilet ücreti olan 15 Liraya ya da öğrenci bileti ücreti olan 8 Liraya temin edilebiliyor. Oturma düzeni, bir koltuk boşluk bırakacak şekilde planlandığı için, 314 kişilik salona 150 kişi alınacak olup, maskesiz seyircinin salona girmesine müsaade edilmeyecek.

Türkiye genelinde oynanacak tüm oyunlar için, Devlet Tiyatroları internet sitesinden yapılan duyuruda ise şu ifadelere yer verildi; “Genel Müdürlüğümüze bağlı yerleşik ve turne sahnelerimizde Hayat Eve Sığar (HES) kodu sorgulanması uygulamasına geçilmiş olup, oyun seyredecek olan vatandaşlarımızın HES kodunu temin ederek sahnelerimize gelmeleri gerekmektedir. Sanatseverlerimize saygıyla duyurulur.”

Ş. Ezgi Tuncel

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech