Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Güncel

HES Kodunuzu Almayı Unutmayın!

Çanakkale Boğazı’nda ulaşım hizmeti veren GESTAŞ, T.C. Sağlık Bakanlığı’nın pandemi tedbirleri kapsamında bugün itibariyle HES (Hayat Eve Sığar) kodlu döneme geçti.

HES kodu, pandemi döneminde artan vakalar neticesinde T.C. Sağlık Bakanlığı önlemleri kapsamında şehirlerarası yolculuğun ardından kent içi toplu taşımada da zorunlu hale getirilmişti.

Boğaz hattında hizmet veren GESTAŞ da bugün itibariyle yolcularını HES kodlarını kontrol ederek feribotlara aldı. 16 Kasım’a kadar yaptığı duyurular ile vatandaşların GESTCARD’larını güncelleyen ve HES kodunu kaydeden GESTAŞ, riskli bir durum tespit edildiğinde gemideki yolcuların hayatlarını tehlikeye atmadan sağlık görevlilerine haber vermeyi planlıyor.

Nakit geçişlerde de entegrasyonu sağlayan GESTAŞ, kartı olmayan veya kartlarını güncellemeyenlerden her geçişte HES kodu isteyecek. Güncelleme için başvurmayan GESTCARD sahiplerinin kartları HES kodlarını gişelere bildirmeleri halinde kartları otomatik olarak güncellenecek.

HES kodu almayan yolcuların geçişlerde problem yaşamamaları için kodu elinde bulundurmaları zorunlu hale geldi.

Öte yandan gişelerde görev yapan GESTAŞ görevlilerinin, vatandaşlara kod alınması konusunda yardımcı olmaları gözlerden kaçmadı.

DİĞER VİDEOLAR

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech