Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Özel okullarda öğretmenler neden mağdur ediliyor?” 

Birlik Sendikası tarafından, özel

Birlik Sendikası tarafından, özel okullarda ödeneklerin ödenmediği iddiası ile ilgili bir basın açıklaması yapıldı. Yapılan açıklamada, “Eğitim-öğretim ödenekleri neden ödenmiyor? Neden öğretmenler mağdur ediliyor?” ifadeleri kullanıldı.

Birlik Sendikası tarafından yazılı yapılan basın açıklamasında, özel okullardaki öğretmenlerin mağdur edildiği iddia edildi. Sendika tarafından yapılan basın açıklamasında, “Çanakkale Doğa Koleji, Bahçeşehir Koleji, Kampüs Koleji, Çanakkale Özel Koleji, Final ve İstek Okulları ile Açı Koleji gibi özel okullarda, eğitim-öğretim ödenekleri neden ödenmiyor? Neden öğretmenlerini mağdur ediyorlar?” soruları kamuoyuna yöneltildi.

“Bu ödeneklere el mi konuluyor?”

Birlik Sendikası tarafından yapılan açıklamada, “Pandemi sürecinde pek çok sektörde olduğu gibi, özel öğretim kurumlarında da her geçen gün bir yenisi ortaya çıkan hak kayıplarına sahne olmakta. Öğretmenlerin yeni eğitim öğretim dönemine hazırlık süreçlerinde, yeni eğitim öğretim yılının hemen başında almaları gereken eğitim öğretim ödeneği halen ödenmemiştir. Özel okul patronlarınca  bu ödeneklere el mi konuluyor?

“İş yükü daha da artacağa benziyor”

Salgın süreci boyunca çalışma hayatı hiçbir alanda durmadı. Eğitim de bu alanlardan biri oldu. Pandemi nedeniyle tatile girilen 13 Mart’tan beri evden çalışmaya devam eden özel okul öğretmenleri yaz boyunca da telafi eğitimleri vererek gün içinde uzun sürelerle çalışmaya devam etti. Bu durum okulların kısmen açılmasıyla hızını kesmediği gibi tüm kademelerde okulların açılmasıyla birlikte öğretmenlerin iş yükü daha da artacağa benziyor.

Resmî okul öğretmenlerine 657 Sayılı Devlet Memurları Yasasının 32. Maddesi gereğince her yıl Eylül ayında ödenmekte olan Eğitim-Öğretim Yılına Hazırlık Ödeneği; sosyal yardım kapsamındaki ek ödemelerden olup 5580 Sayılı Özel Öğretim Kurumları Yasasının 9. Maddesine göre Özel Okul Öğretmenlerinin de yasal hakkıdır.

Öğretmenlerin eğitim-öğretim faaliyetini sağlıklı şekilde sürdürebilmesi, ihtiyaç duydukları materyalleri sağlayabilmeleri için MEB tarafından belirlenen tutar; 2019-2020 eğitim öğretim yılı için Bin 180 TL’dir ve damga vergisi dışında hiçbir vergiye tabi değildi. Bu tutar Milli Eğitim Bakanlığı’nca 2020-2021 eğitim öğretim yılı için Bin 210 TL olarak belirlendi ve MEB’in açıklamalarına göre her öğretim yılında bir defaya mahsus olmak üzere ve öğretim yılının başladığı ay içinde ödenmesi gerekmektedir.

“MEB’e şikayet etmeye çağırıyoruz”

MEB tarafından belirlenen bu tutarın ödenmemesi ya da eksik ödenmesi durumunda hak kaybına uğrayan öğretmenlerin, özel okul yönetimini MEB’e şikâyet etmeye çağırıyoruz.

Çanakkale’de bulunan özel okullarda çalışan öğretmenlerimizin eğitim-öğretim ödeneğini halen ödemeyen özel okul patronlarını uyarıyoruz: Yasaları çiğnemekten vazgeçin ve geciktirmeden öğretmenlerimizin hakkı olan bu ödeneği eksiksiz kendilerine ödeyin” ifadeleri yer aldı.

Haber Merkezi

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech