Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Maddi destek kampanyaları bizim dışımızdadır”

İnternette gittikçe yayılan Kazdağları

İnternette gittikçe yayılan Kazdağları Dayanışma Çağrısı adı altında, mücadelenin sürmesi için bağış kampanyası başlatıldığı duyuruldu. Bu duyuru ile ilgili, Ziraat Mühendisleri Odası Çanakkale Şubesi, Kent Konseyi Çevre Meclisi, Atatürkçü Düşünce Derneği ve İDA Dayanışma Derneği , ortak bir basın açıklaması yaparak, “Oluşturulan maddi destek kampanyaları bizim dışımızdadır” ifadeleri ile kamuoyuna seslendiler.

İnternette, geçtiğimiz günlerde, Kazdağları Dayanışma Çağrısı adı altında, yardım kampanyası başlatıldı. Kampanyada, “Kazdağları’nı savunan yaşam savunucularına kesilen idari para cezalarını ödeyebilmemiz ve mücadelemizi sürdürebilmemiz için desteğinize ihtiyacımız var” ifadeleri kullanıldı.

Bu kampanya ile ilgili ise çevre dernekleri birleşerek, bir basın açıklamasında bulundular. Kampanyanın bizimle bir alakası yoktur ifadeleri ile kamuoyuna duyuruda bulunuldu.

Ziraat Mühendisleri Odası Çanakkale Şubesi, Çanakkale Kent Konseyi Çevre Meclisi, Atatürkçü Düşünce Derneği Çanakkale Şubesi, İDA Dayanışma Derneği tarafından yapılan ortak basın açıklamasında, “Bizler,İDA Dayanışma Derneği, Ziraat Mühendisleri Odası Çanakkale Şubesi, Atatürkçü Düşünce Derneği Çanakkale Şubesi ve Çanakkale Kent Konseyi Çevre Meclisi olarak yaşadığıımız coğrafyayı yaşanmaz kılan,havamızı,suyumuzu,toprağımızı kirleten,tarım alanlarını,meraları,ormanları yok eden, termik santrallerle,ekosistemi tahrip eden,madencilik şirketleriyle,on yıllara uzanan bir mücadele geçmişi içinde meşru zeminde ve hukukun içinde yılmaksızın mücadele etmekteyiz.

Bu süreçte mahkemeler kazandık,mahkemeler kaybettik.Pandemi halen sürerken İl Hıfzıssıhha kurulunun cezaları yağdı üstümüze.Yasal haklarımızı kullanarak itirazlarımızı yaptık.Örgütsel yapımız içinde dayanışma ile var olduk hep.Ve bizler dün olduğu gibi,bugün de halkımızdan maddi destek istemedik.Onların yanımızda olması güç verdi.

İDA Dayanışma Derneği , Ziraat Mühendisleri Odası Çanakkale Şubesi, Atatürkçü Düşünce Derneği Çanakkale Şubesi ve Çanakkale Kent Konseyi Çevre Meclisi olarak kamuoyuna duyurumuzdur.Oluşturulan maddi destek kampanyaları bizim dışımızdadır” ifadeleri kullanıldı.

Tunahan Ünsal

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech