Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Güncel

Güneş enerjisi panelleri araştırılacak

İl Genel Meclisi Kasım toplantısı 3. Birleşimi’nde güneş enerjisi panellerinin niteliği konusunda Meclis Araştırma Komisyonu’nun çalışma yapması sözlü önerge maddesi olarak gündeme eklendi.

Dün, İl Genel Meclisi Kasım toplantısı 3. Birleşimi, saat 16.00’da İl Özel İdare’de gerçekleştirildi. Sadık Göğüsgeren başkanlığında gerçekleşen komisyonda 3 madde dışında tüm maddeler oy birliğiyle kabul edildi.

Komisyon raporlarının görüşülmesi esnasında meclise sunulan 17 maddenden 14’ü oy birliği ile 3 madde ise oy çokluğu ile kabul edildi. Uygulama İmar Planının görüşülmesini içeren 4 madde ise oy birliğiyle kabul edildi. Bir sonraki meclis toplantısının tarihi 23 Kasım 2020 olarak belirlenirken toplantı sonunda ise Meclis’in Aralık ayında tatile girmesine karar verildi.

İl Genel Meclisi Merkez İlçe Üyesi Nejat Önder, güneş enerjisi panellerinin niteliği konusunda Meclis’in yeterli bilgiye sahip olmadığını belirterek, bu konuda Meclis Araştırma Komisyonu’nun bir çalışma yapması talebinde bulunurken, AK Parti İl Başkan Vekili Bülent Korkmaz da araştırma yapılması ve gerekirse farklı alternatifler üretilmesi konusunda öneride bulundu. İl Genel Meclisi Grup Başkan Vekili Güneş Pehlivan ise; Hem Bülent Korkmaz’ın hem Nejat Önder’in çok haklı olduğunu belirterek şu ifadelerde bulundu; “Güneş panellerinin birden fazla teknik modeli var.  Dilerseniz bir sözlü önerge olarak kabul edip, gündem maddesi olarak alalım bunu, komisyona sevk edelim. Zaten her haliklarda bu kararlar verilip gerekli bütçeleme yapıldıktan sonra bir teklif şartnameyle ihaleye çıkılacak, bu şartnameye de dayanak teşkil etmiş olur. Sözlü önerge olarak dilerseniz gündeme ekleyip komisyona sevk edelim” dedi.

Maddenin gündeme eklenmesine oy birliğiyle karar verildi.

Ş. Ezgi Tuncel

 

DİĞER VİDEOLAR

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech