Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Yusuf Eroğlu

İNDİRİM! BİNDİRİM!

‘Efsane hile’ ortaya çıktı. Her yıl olduğu gibi bu sene de firmalar 11.11 indirimleri için yarışa girdi. Firmaların tüketici yanıltan, sözde indirim hilesi ise, çok geçmeden ortaya çıktı.; Satıcılar yüzde 2-3 indirim yaptıkları ürünlerde ,ilk fiyatı yüksek gösterip ,yüzde 50 indirim yaptığı algısı yaratırken, bazı firmalar ise, bırakın indirimi, zam yaptıkları ürünleri dahi, ilk fiyat üzerinden indirimli göstererek satış gerçekleştirdi. Örneğin bir döküm tava pazar günü, sitelerde 119,90 liraya satışa sunulurken, dün ürünün sitelerdeki satış fiyatı 109 liraydı. Erkek parfümü pazar günü 399 TL’den sitede satıştayken 11.11’de 764 liradan 379,05 liraya düşmüş gibi gösterilmiş. Sitedeki ilgili satıcı fiyatın üzerine de yüzde 50 indirim etiketi koymuş. Hâlbuki gerçekte yapılan indirim oranı sadece yüzde 5.İndirim var deyip saldırmayın. Var. Ancak önce bindirim, sonra indirim var. Sonuçta, bindirimden indirim var. Sonuçta, vur abalıya.

PTT NİN DUYARLILIĞI

Geçen hafta, bu köşede, PTT için,”Bu ne hız” başlıklı bir yazı yazmıştık. Elazığ’dan gönderilen bir gönderinin, yaklaşık 4 ay sonra elimize geçtiğinden bahsetmiştir. PTT Çanakkale Başmüdürlüğünden aradılar. Yazıyı okuduklarını. Meydana genle aksaklıktan dolayı müteessir olduklarını beyan ettiler. İlgililerin uyarıldığını ve bir daha böyle bir durum yaşanmaması için, gerekli tedbirlerin alındığını beyan ettiler. Her şeyden önce, devlet geleneğine uygun olarak, ilgilerinden ve yaklaşımlarından dolayı kendilerine teşekkür ederiz. Övgü olduğu gibi, eleştiri de olacak. Önemli olan bu eleştirilerden ders çıkartmaktır. Tekrar teşekkür ediyor, bu köklü kuruluşumuza başarılar diliyoruz.

AZICIK GÜLELİM

Beyaz göçmen Kanada’nın uçsuz bucaksız ormanlarında bir kulübe yapmış, kışa hazırlanıyormuş, odun keserken, bir Kızılderili’nin geçtiğini görmüş ve seslenmiş: – Hey Kızılderili, kış nasıl olacak?
Kızılderili, yoluna devam ederken cevap vermiş: – Soğuk.
Yerlilerin doğa bilgisine büyük güven duyan göçmen epey endişelenmiş ve her ihtimale karşı daha fazla odun kesmiş. Aksam Kızılderili geri dönerken, göçmen yine seslenmiş: – Hey arkadaş, kış gerçekten çok mu soğuk geçecek? Kızılderili ve yoluna devam ederken cevap vermiş: – Çok, hem de çok soğuk. Göçmen artık fena halde korkmuş, çılgınlar gibi odun kesip istiflemiş. Ertesi sabah Kızılderili geçerken seslenmiş: – Bu kış, insanoğlunun yaşayamayacağı kadar soğuk olmak!.. Nefes nefese bütün gece durmadan odun kesip, bitkin düşen göçmen sormuş: – Nereden biliyorsun? Kızılderili bilgiç bir tavırla demiş ki: – Eski bir Kızılderili sözü var, beyaz adam çok odun kesmek, kış çok, çok soğuk olmak!..

Sağlıcakla kalınız.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech