Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Başkan Semizoğlu, “Yapılabilecek her şeyi yapacağız”

Çanakkale Ticaret ve Sanayi

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası’nın Kasım ayı Meclis Toplantısı, koronavirüs tedbirleri kapsamında, video konferans yöntemiyle, online olarak gerçekleşti. Gerçekleşen toplantıda Meclis Başkan Yardımcısı Turgay Kılıç ve Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu önemli açıklamalarda bulundu. Kılıç, “Mart ayından itibaren oluşan dalgalı ekonomik seyir devam etmektedir” derken, Semizoğlu, “Sayın Valimiz ile değerli bürokratlarımız ile görüşeceğiz. Ama biraz daha dişimizi sıkmamız gerektiğini inanıyorum. Tabi salgınla mücadele ederken hepimiz etkileniyoruz. Bazı sektörlerimiz daha fazla etkileniyor” dedi. Öte yandan Meclis Başkanı Osman Okyay ise, “ Hakikaten salgın çok şiddetli bir şekilde geliyor ve ikinci dalgasından bahsediyorum. Çok şiddetli bir şekilde geldi” ifadelerinde bulundu.

ÇTSO Kasım ayı meclis toplantısı, pandemi koşullarından dolayı, online olarak gerçekleşti. Video konferans yoluyla gerçekleşen toplantının meclis başkanlığını ise Meclis Başkan Yardımcısı Turgay Kılıç yaptı. Toplantıda, Kılıç ve Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu önemli açıklamalarda bulundu.

“Zorlu kış süreci bizi beklemektedir”

Toplantıda konuşan Meclis Başkan Yardımcısı Turgay Kılıç, “Mart ayından itibaren oluşan dalgalı ekonomik seyir devam etmektedir. Meslek gruplarımızın birçoğu ciddi şekilde etkilenmiştir. Bu süreçte iş dünyası çok dikkatli şekilde hareket etmelidir, alınacak ciddi tedbirler bir nebze de olsa süreç ile mücadelemizde etkin rol oynayacaktır diye düşünüyorum. Birçok Avrupa ülkesi (Almanya, Fransa, İngiltere vb. gibi) kısıtlamalara tekrar başlamıştır ve birçok ülkede de kısıtlamaların geleceği öngörülmektedir. Bizde de ufak tefek kısıtlamalar başlamıştır. Zorlu kış süreci bizi beklemekte. Bu süreçte Devletimiz olarak birçok ekonomik tedbir alınmalıdır diye düşünüyorum. Örneğin vergi ve KDV indirimleri, SGK indirimleri, işe giriş çıkışların iyileştirilmesi, teşviklerin çoğaltılması gibi uygulamalarla iş dünyasını da rahatlatmak gerekir. Aksi takdirde bir çok iş kolu ciddi sıkıntıya düşecektir” dedi.

“Çan Karma OSB’sini ilimizin ekonomisine kazandıracağız”

Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu, “Çan Karma OSB’nin kurulmasıyla ilgili geçen ay Çan Belediye Başkanımız ile bir araya gelerek ilerleme toplantılarımıza devam ettik. İnşallah kısa sürede de Çan Karma OSB’ni İlimizin ekonomisine kazandıracağız. 18 Mart 2022 ‘de bitmesi öngörülen köprüden sonra Çan ve Yenice ilçelerimiz çok stratejik bir yer haline gelecek ve buradaki OSB gerçekten İlimiz ekonomisine ciddi bir değer katacaktır.

“Üyelerimizin sorunlarını takip ediyorum”

Birçok üyemizin sorunlarını çok yakından biliyor ve takip ediyorum. Özellikle Çanakkale Merkez de Üniversiteye dayalı hizmet ve restoran sektörü gerçekten çok büyük sıkıntılar yaşıyor. Son hafta alınan karar ile kapanma saatleri 22.00’ye çekilince cirolarda da düşme oldu. Bu konuları İl Pandemi Kurulu’nda da Sayın Valimiz ile de paylaşıyor, alternatif çözümler üretmeye çalışıyoruz. Artık salgın en yakın komşumuzda evlerimizde. Sağlığımız olmaz ise işlerimizin yerinde olmasının hiçbir anlamı olmaz.

Tabi salgınla mücadele ederken hepimiz etkileniyoruz. Bazı sektörlerimiz daha fazla etkileniyor. Hizmet sektörü de bu en fazla etkilenen sektörler arasında. Yine yapılabilecek her şeyi yapacağız. Sayın Valimiz ile değerli bürokratlarımız ile görüşeceğiz. Ama biraz daha dişimizi sıkmamız gerektiğini inanıyorum.

“Salgın çok şiddetli bir şekilde geliyor”

Meclis Başkanı Osman Okyay, “Ankara’da önemli bir toplantıya gidiyordum. Yoldaydım o yüzden toplantıyı yönetmem doğru olmaz diye düşündüm. Zira yolda kesilmeler yaşanıyor o yüzden. Turgay Başkanımızdan rica ettim.

Dünyayı etkileyen en önemli konu tabi salgın. Hakikaten salgın çok şiddetli bir şekilde geliyor ve ikinci dalgasından bahsediyorum. Çok şiddetli bir şekilde geldi. Malum ekonomide yaşanan bazı sıkıntıların üzerinde birde corona salgını nedeniyle dış pazarlarda yaşayacağımız sıkıntılar hakikaten sanayimizi zora sokacaktır. Daha çok çalışmamız gereken bir döneme gidiyoruz. Yeni pazarlar oluşturmak adına boş durmamamız lazım” açıklamasında bulundu.

Tunahan Ünsal

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech