Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Belediye Meclisi’nin Tartışma Konusu: “Katı Atık Zammı”

Çarşamba akşamı, saat 17’de

Çarşamba akşamı, saat 17’de Parion Otel’de gerçekleştirilen Belediye Meclisi Toplantısı’nın üzerinde en çok durulan konusu “Atık Su” ve “Katı Atık” zammı oldu. AK Parti Grubu, iki kalemde gerçekleştirilecek zamlara ret oyu kullanırken,  CHP, İYİ Parti ve MHP gruplarının kabul oyu ile zam oy çokluğu ile meclisten geçti.

Özellikle “Katı Atık” da indirim talep ettiklerini bildiren AK Parti Grup Başkan Vekili Esra Yüksel ret oyu kullanmalarıyla ilgili şu açıklamada bulundu; “İki yıldır, suya zam yapılmaması konusunda talebimizi bildirdik. Talebimiz dikkate alındı ve suya zam yapılmadı. “Atık Su” ve “Katı Atık” da zam yapıldı. “Katı Atık” da ortalama yüzde 43, “Atık Su” da ise ortalama yüzde 36 artış var. Vatandaş zaten su ücretlerini çok yüksek buluyor. Bu artışın sebebini sorduğumda, Çanakkale Katı Atık Yönetim Birliği (ÇAKAB) yatırımı için zam yapıldığı bildirildi. En azından “Katı Atık” ta indirim talep ediyorum.” dedi.

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ise zamla ilgili olarak şu açıklamayı yaptı; “Birçok konuda zam yapılmamıştır. Çünkü “Atık Su” ve “Katı Atık” daki o mecburi yüksek artış, biliyorsunuz onlar tam maliyete göre hesaplanıyor, biz öyle kendi kafamıza göre düşünüp yükseltmiyoruz. O yüzden onu almak zorundayız. Bu artışlar maliyeti arttıracağı için biz suya zam yapmadık, hatta Güzelyalı ve Dardanos Bölgesinde indirim de yaptık çünkü orada da “Atık Su” başlayacak.

Bir hanenin aylık çöp bedeli 20 TL. Peki, bu “Katı Atık” ücreti neyi kapsıyor? Sokaktaki konteynırın boşaltılması, sokakların süpürülmesi, temizlenmesi, yıkanması, dezenfekte edilmesi ve o çöplerin alınıp taşınması ve o çöplerin bertarafı için çöp depolarına götürülüp yok edilmesi, bütün bu işlemler için hane başı ayda 20 Lira, kişi başı 10 Lira’nın altına düşer.

“Maalesef Türkiye’mizin gerçeği bu”

Yani elbette ki kimse zam yapmak istemez, elbette ki hoş bir şey değildir. Ancak bu ülkenin gerçeği, enflasyon var. Maalesef enflasyon denilen gibi yüzde 12’ler falan değil. Bunu hepiniz yaşıyorsunuz, pazarda yaşıyorsunuz, iş hayatında yaşıyorsunuz, aldığınız malzemede yaşıyorsunuz, demirde yaşıyorsunuz, çimentoda yaşıyorsunuz ve saire… Maalesef Türkiye’mizin gerçeği bu, maliyetlerimiz maalesef yüksek. Şimdilik yapabildiğimiz bu ama onu göz önüne alarak da suya zam yapmadık.” dedi.

Ş. Ezgi Tuncel

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech