Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İzmir’e yardım yola çıktı

İzmir’de meydana gelen deprem

İzmir’de meydana gelen deprem felaketi yıkıcı etkiye neden olmuştu. Bölgede enkaz altından sağ olarak kurtarılan vatandaşlar ve evleri hasar gören yurttaşlar, dışarıda, çadırlarda yaşamlarını sürdürmeye devam ediyorlar. Çanakkale Belediyesi tarafından depremde evleri hasar gören depremzedeler için ihtiyaç malzemeleri tedarik edildi. Tedarik edilen malzemeler, dün belediye önünden kamyonla İzmir’de gönderildi. Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, “Malzemeleri toplamamızda emeği geçen tüm gönüllülerimize ve belediye çalışanlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

İzmir’de meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki deprem, evleri yıktı, birçok bina ise hasar gördü. İzmir’de çok sayıda vatandaşımız hayatını kaybederken, göçük altından çıkarılan vatandaşlarımız için ise hayat kaldığı yerden daha zor bir şekilde devam ediyor. Evde tüm eşyalarını bırakarak, dışarıya çıkabilen, ya da enkazdan sağ salim çıkarılan yurttaşlar için Türkiye’nin dört bir yanından İzmir’e yardımlar gönderiliyor.

Çanakkale Belediyesi tarafından da, İzmir Belediyesi tarafından hazırlanan ihtiyaç listelerine göre yardımlar toplandı. İhtiyaçlar tedarik edildi. O malzemeler dün büyük bir kamyona yüklendi ve Çanakkale Belediyesi önünden alkışlar eşliğinde, İzmir’e uğurlandı.

“Depremin ardından orada yaşam sürüyor”

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, “Maalesef İzmir’de meydana gelen depremde can kayıplarımız ve yaralılarımız var. Kaybettiğimiz vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum. Bu arada tabi deprem sonrasında acil ihtiyaçlar doğdu ve bölgeye ciddi yardımlar gidiyor. Depremin hemen ardından doğan ihtiyaçlar karşılandı ama orada yaşam sürüyor. Özellikle de vatandaşlarımız çadırlarda yaşamlarına devam ediyor. Henüz evlere geçilme durumu söz konusu değil. Bu nedenle çadırda olan vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılayabilmek için İzmir Büyükşehir Belediyesi bir ihtiyaç listesi çıkardı. Biz de o liste üzerinden ihtiyaç malzemelerini temin ettik.

“İhtiyaç malzemelerini bir araya getirmeye çalıştık”

Bu kamyondaki malzemeler özellikle bağışçılarımız tarafından temin edildi. Tabi belediye çalışanlarımız da kendi imkanları ile katkıda bulundu.  Ayrıca belediyemizin de desteği oldu. Çok çeşitli ihtiyaç malzemelerini bir araya getirmeye çalıştık. Malzemelerimiz içinde; havaların soğumaya başlaması nedeni ile uyku tulumu, kamp sandalyesi, öğrencilerimizin eğitimlerine devam edebilmeleri için tablet, bebek bezleri, battaniye, giyecek, ayakkabı, mendiller, özellikle de pandemi döneminde olduğumuz için dezenfektan ürünleri yer alıyor. Önümüz kış ve havalar soğumaya başladı. Oradaki vatandaşlarımız da çadırlarda barınmak zorunda kalıyor. Bu nedenle de vatandaşlarımızın ihtiyaçları için destek olmaya devam etmeliyiz. Malzemeleri toplamamızda emeği geçen tüm gönüllülerimize ve belediye çalışanlarımıza teşekkür ediyorum” ifadelerinde bulundu.

Tunahan Ünsal

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech