Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Zeytin ve Zeytinyağı için harekete geçildi

Çanakkale Ticaret ve Sanayi

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası, Çanakkale’nin önemli tarım ürünleri arasında yer alan “Zeytin ve Zeytinyağı”nın bölge ve ülke ekonomisinde hak ettiği ekonomik projeksiyonu oluşturması için hareket geçti. Geçtiğimiz gün gerçekleşen toplantıda, zeytin ve zeytinyağı üretiminin geliştirilmesi için gen haritası çıkarılacağı ve büyük illerde Çanakkale günleri düzenlenmesinin planlandığı konuşuldu.

ÇTSO Kongre Fuar Merkezinde gerçekleştirilen, Zeytin ve Zeytinyağı Meslek Grubu toplantısında, ÇTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Çanakkale OSB Yönetim Kurulu Başkanı Fahrettin Ersoy, ÇTSO 10 no’lu Meslek Komite Başkanı Kadir Alaylı, Komite Başkan Yardımcısı Seçkin Sezer, Altın Damla- Doç.Dr. Ferhan Savran, Dalgıç Zeytinyağı- Mücahit Dalgıç, ENS Den Gıda Enis Özçin, Zeyyat Zeytincilik-Sami Ulus, Genel Sekreter Sema Sandal ve ÇTSO Proje Uzmanı Gökhan Doğru hazır bulundu.

“Zeytin ağacı gen haritası oluşturmak istiyoruz”

Zeytin ve Zeytinyağı Çalışma Grubu’nun amacı ve hedefleriyle ilgili bilgi veren Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Fahrettin Ersoy; “Bölgemizde üretilen tarım ürünlerinin hem İlimiz hem de Ülkemiz için daha fazla ekonomik değer yaratması için yeni projeler üretiyoruz. Projemiz kapsamında ilk olarak 2021 yılında Çanakkale’mizin Zeytinağacı Gen Haritasını oluşturmak istiyoruz. Elde edeceğimiz veriler, bizi daha fazla ve daha kaliteli yağ nasıl elde ürettirebiliriz, daha büyük iri taneli zeytin meyvelerine nasıl ulaşabiliriz, soğuğa, sıcağa ve tuzluluğa karşı bitkiyi nasıl dayanıklı hale getiririz konularında bilgilendirerek kısa, orta ve uzun vadeli planlar üretmemizi sağlayacaktır.

“Zeytinyağı tadım panelleri düzenleyeceğiz”

İstanbul, İzmir ve Ankara gibi büyük illerimizde Çanakkale’mizin Yöresel Ürünlerini tanıtacak faaliyetler yapmayı planlıyoruz. Koronavirüs sürecinde bu çalışmanın yapılması pek mümkün değil ancak biz yine de ileriye umutla bakıyor, üyelerimiz için yeni vizyonlar oluşturmaya ve projeler üretmeye devam ediyoruz. Her yıl Nisan ve Mayıs ayları gibi bölge turizmimizin başlangıç dönemlerinde il merkezi ve ilçelerimizde “Zeytinyağı Tadım Panelleri” düzenleyeceğiz” dedi.

Tunahan Ünsal

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech