Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Şehidimizin adı ölümsüzleşti

Kepez Belediyesi tarafından, dün

Kepez Belediyesi tarafından, dün Hamidiye Mahallesi’nde, Ek Hizmet Binası ve Şehit Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Yanar Parkı’nın açılışı gerçekleştirildi. Kent protokolünün de katıldığı açılışla, şehidimizin adı Kepez’de ölümsüzleşti. Şehidimizin eşi Şeçil Yanar, açılışta yapmış olduğu konuşmasında, “Şu anda bizim için nasıl bir anlam taşıdığını ifade edemem. Onun istediği bir yerde yaşıyoruz ve o arsaya onun adı veriliyor. Adı yaşamaya devam edecek” dedi.  

Kepez Belediyesi tarafından bir park ve ek hizmet binası dün açıldı. Hamidiye Mahallesi Ek Hizmet Binası ve Şehit Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Yanar’ın adını taşıyan parkın açılışı gerçekleşti.

Açılışa Vali Yardımcısı Hakkı Uzun, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan, CHP İl Başkanı Metin Ümit Ural, CHP Merkez İlçe Başkanı Ali Uyanık, İl Genel Meclisi Başkanı Sadık Göğüsgeren, kuvvet komutanları, askeri personel, belediye meclis üyeleri, Şehit Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Yanar’ın ailesi ve vatandaşlar katıldı.

“Tüm kişi ve kurumlara teşekkür ediyorum”

Şehit Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Yanar’ın eşi Seçil Yanar, “Bizim için bu anlamlı ve özel günde yanımızda olduğunuz için herkese teşekkür ediyorum. Eşim, Ömer Yanar 22 yıllık görev hayatında 10 farklı ilde görev yapmıştır. Bu süre zarfında terörle mücadele ederken, şehadet o yıllarda değilde, emekliliğine 2 yıl kala Biga’da nasip olmuştur.

Eşim kendisi de 10 yaşında yetim kalmış. Belki Allah ona evlatları ile vakit geçirmesi için süre tanımıştır diye düşünüyorum. İki evladına çok düşkündü. 2 evladıda yetim kaldı. Bu süre zarfında bize destek olan, hayatımızı kurarken bizi yalnız bırakmayan tüm kişi ve kurumlara teşekkür ediyorum.

Şu anda bizim için nasıl bir anlam taşıdığını ifade edemem. Onun istediği bir yerde yaşıyoruz ve o arsaya onun adı veriliyor. Adı yaşamaya devam edecek. Bu anlamlı hediyeyi bizlere sunan herkese teşekkürü bir borç bilirim” açıklamasında bulundu.

“Bu ismin buraya çok yakıştığını gördüm”

Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan, “Bu hafta Cumhuriyet Haftası. Dün en büyük bayramı büyük bir çoşkuyla kutladık. Göğsünü düşmana siper ederek, sınırlarımızı koruyan bir kahramanın adı Şehit Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Yanar’ın adını verdik. İnşaat aşamasında hemen hemen her gün buraya geldim. Her gün buraya geldiğimde, bu ismin buraya çok yakıştığını gördüm. Hamidiye Mahallesi sakini bir eş, bir anne. Şehidimizin biricik evlatları, hüzünlü mutluluklarını siz değerli katılımcılar ile yaşıyoruz” dedi.

“Pırıl pırıl, zeki bir askerdi”

CHP Milletvekili Özgür Ceylan, “İlçe başkanlığı yaptığım dönemde, Biga’da şehidimizle tanışma fırsatı bulmuştum. Dükkanımızda birkaç kez onunla çay, kahve içmiştik. Pırıl pırıl, titiz, çalışkan, zeki iyi bir askerdi. Bu açılışta burada bulunmak çok önemli. Böyle askerlerimiz olduğu sürece biz daha iyi görevlerimizi yapıyoruz. Bu bize cumhuriyetimizin hediyesi” ifadelerinde bulundu.

“Ömer Yanar’ın adı bu parkta ve kalbimizde sonsuza kadar yaşayacak”

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, “Belediye Başkanımız ekibi ile birlikte kısa zamanda Kepez’de önemli işlere ve başarılara imza attılar. Bugün, böyle bir parkın açılışı ve parkın adının şehidimizin adı olması çok anlamlı. Şehidimizin, Ömer Yanar’ın adı bu parkta ve kalbimizde sonsuza kadar yaşayacak” dedi.

Şehit Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Yanar Parkı, 2 bin 800 metrekare alan içerisinde, Bin 800 metrekare alanı kapsıyor. Hamidiye Mahallesi Ek Hizmet Binası ise 104 metrekare inşaat alanı içerisinde 78 metrekare kapalı alana sahip oldu.   

Tunahan Ünsal

 

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech