Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Atıkları tuvalete değil Çöpe atalım”

Kentteki atıksuların pompa sistemleri

Kentteki atıksuların pompa sistemleri ile Çanakkale Belediyesi Atıksu Arıtma Tesisine iletilmesini sağlayan terfi merkezlerinin teknik yapıları, evsel atıksuların içerisinde bulunmaması gereken yabancı maddeler nedeniyle büyük zarar görüyor.

Çanakkale Belediyesi’nin haberine göre; Bilindiği üzere, Çanakkale Belediyesi Atıksu Arıtma Tesisi 2014 yılından bu yana kentin atık suyunu şehrin belli noktalarında bulunan pompa istasyonları vasıtasıyla toplayıp arıtıyor. Ancak özellikle tuvaletlere atılan ıslak mendil, ped, saç yumakları, bez parçaları gibi pek çok katı atık, atık suyun içinde pompa istasyonlarına gelerek pompaların çalışmasını olumsuz etkilerken, yine bu istasyonlardan her gün kilolarca katı atık temizlenmek durumunda kalınıyor. Ayrıca atık su ile ilgili çalışan personeller de zorlu koşullarda temizlik yapmak zorunda kalıyor.

Evsel atık suya karışan her türlü katı atık, kanalizasyon ve arıtmaya zarar verdiği gibi, sistemin ekonomik ömrünü de kısaltıyor. Ayrıca, Belediyemize ulaştırılan kanal kokusu, kanal taşması gibi şikâyetlerin büyük bir kısmının da kanalizasyon sisteminin doğru bir şekilde kullanılmamasından kaynaklandığı görülüyor. Dolayısıyla tüm bu süreç zaman, para ve enerji kaybına da sebebiyet veriyor. Bu nedenle tuvaletlere ıslak mendil, ped, saç, tuvalet kâğıdı gibi atıkların atılmaması konusu, özellikle kentin altyapısının verimliliğinin korunması adına büyük önem taşıyor.

Saat Kulesi Atıksu Terfi Merkezi Günde Üç Kez Temizleniyor

Sistemi korumak adına yürütülen çalışmalar kapsamında terfi merkezlerinin en önemlilerinden biri olan Saat Kulesi Atıksu Terfi Merkezi’nde, atıksu içinde gelen yabancı maddelerin pompa sistemlerine zarar vermemesi adına günde üç kez periyodik olarak temizlik çalışması yürütülüyor. Öte yandan yılda iki kez de yaya trafiğine engel olmayacak şekilde tüm pompalar sökülerek, bakım ve iyileştirme çalışmaları gerçekleştiriliyor. Ayrıca, yaklaşık üç yıl önce bölgede kurulan koku giderim sistemi de sorunsuz bir şekilde çalışıyor.

 

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech