Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Anne-Kız Üniversiteyi birlikte okuyacaklar  

ÇOMÜ Spor Bilimleri Fakültesi

ÇOMÜ Spor Bilimleri Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği 2.sınıfta öğrenim gören Rana Berfin Orhan’ın annesi Mürvet Demirtaş Orhan, 2020-2021 özel yetenek sınvaları sonucunda Spor Yöneticiliği bölümüne engelli kontenjanından girdi. Anne kız ÇOMÜ’de aynı fakültede eğitim görecekler. Konuyla ilgili açıklamada bulunan ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, “Bu tablo çok gurur verici” dedi.

 

ÇOMÜ’nün haberine göre; Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi  (ÇOMÜ)  Spor Bilimleri Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği 2. sınıfta öğrenim gören Rana Berfin Orhan’ın annesi Mürvet Demirtaş Orhan, 2020-2021 Özel Yetenek Sınavları sonucunda Spor Yöneticiliği 1. Öğretimine engelli kontenjanından girerek ÇOMÜ’nün öğrencisi oldu.

 

ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, Spor Bilimleri Dekanı Prof. Dr. Hürmüz Koç, Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Necati Cerrahoğlu, Dr. Öğretim Üyesi Hüseyin Özden Yurdakul ve fakülte akademisyenlerinin katılımıyla bir tören gerçekleştirildi.

 

Kızı gibi kendisi de milli sporcu olan Mürvet Demirtaş Orhan ise uzun yıllar Türkiye’yi uluslararası oyunlarda temsil etti. 2018’de geçirdiği trafik kazası sonrası spor yaşamını paralimpik oyunlar kapsamında okçuluk ve havalı silahlar branşında sürdüren Orhan, girdiği 2020 yılı Özel Yetenek Sınavı sonucunda kızının okuduğu fakültenin Spor Yöneticiliği Bölümünü engelli kontenjanından kazandı.

 

Mürvet Demirtaş Orhan konuyla ilgili, “”Bu hedeflere ulaşmanın yolu yılmadan çalışmaktan geçer. Uğruna çalışıp, emek harcanarak kazanılmayacak hiçbir zafer yoktur. Ben engellerin ve zorlukların karşısında yenilgiyi asla kabul etmeyip, insan kudretinin ve zekasının yapıcılığına hep inandım. Hedeflerime ulaşmak için tüm engellere göğüs gererek, pes etmeyi hiç düşünmeden başarıya ulaşmanın yollarını aradım. Uğradığımız olumsuzluklar bize hep tecrübeler kazandırmıştır. Karşılaştığım zorluklar ne kadar büyükse, onların üstesinden gelmek o kadar gurur verici oldu” ifadelerinde bulundu.

 

ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat ise, “Ülkemize, vatanımıza, bayrağımıza ve milletimizin değerlerine bağlı gençler yetiştirmek istiyoruz. Biz, Spor Bilimleri Fakültesi ile bu konuda çok güzel örnekler vereceğiz. örüyoruz ki öğrencilerimizin memnuniyeti, ailelerinin de bizi tercih etmesine sebep olmuş. Bu tablo çok gurur verici diliyorum ki daha çok sayıda aile üyesini ÇOMÜ’de öğrenci olarak görebiliriz” dedi.

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech