Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Geleneksel ders pandemi sebebiyle online yapıldı

Çanakkale Kent Müzesi ve

Çanakkale Kent Müzesi ve Arşivi, ÇOMÜ Eğitim Fakültesi Temel Eğitim bölümü öğretim üyelerinden İffet Aksoy ile Okul Dışı Öğrenme Ortamları dersi kapsamında geçtiğimiz Çarşamba günü zoom üzerinden online ders gerçekleştirdi.

Kent Müzesi ve Arşivi’nin haberine göre; ÇOMÜ Eğitim Fakültesi Temel Eğitim bölümü öğretim üyelerinden İffet Aksoy ile Okul Dışı Öğrenme Ortamları dersi kapsamında geçtiğimiz Çarşamba günü zoom üzerinden online ders gerçekleştirildi. Okul Dışı Öğrenme Ortamları dersine geçtiğimiz senelerde ev sahipliği yapan Kent Müzesi, 2020 senesi pandemi şartları nedeniyle bu kez online olarak öğrencilerle buluştu. Müze uzmanlarından Macide Aksu Yılmaz’ın Kent Müzesi’nin konumu, tarihi, kuruluş aşamalarının anlatıldığı sunumunun ardından soruların da ışığında ilerleyen buluşma, görsellerle ile de desteklendi.

Müzenin ikinci katındaki objelerin hikayesi ve Çanakkale’nin tarihsel gelişimi de Müze uzmanlarından Fethi Çağlar Turhanlı’nın sunumu ile gençler ile paylaşıldı. Sunumların sonunda sorulara da cevap verilen buluşmada bir kenti tanıyabilmek için Kent Müzesi’ni ziyaret etmenin, Kent Müzesi’nde vakit geçirmenin önemine değinildi.

Sunumların ardından okulların açılması ile birlikte öğrencilerin maske, mesafe, hijyen kurallarına uyarak Müzeyi ziyaret edebilecekleri saatler de paylaşıldı. İffet Aksoy’un moderatörlüğünde gerçekleştirilen buluşma, gelecek senelerde pandemi şartlarının sona ermesi ve Müzede buluşmak dileğiyle sona erdi.

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech