Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sokakta insan sayısı düştü dükkan 2 ay kapandı

Koronavirüs tedbirleri ve pandemi

Koronavirüs tedbirleri ve pandemi koşullarında, Çanakkale esnafı zor günler geçirdi. Kafe, bar, eğlence merkezi, sinema, spor salonları, kahvehaneler, hamamlar ilk kapanan işletmelerden oldular. Öte yandan dükkanını kapatması gerekmeyen esnaflar ise sokaklarda insan olmadığından dükkanlarını kendileri kapatmayı seçtiler. Kentin tek sürmene bıçakçısı olan Leyla Ustabaşı, “Ekonomik kriz satışları sekteye uğrattı” dedi.

Dükkân sahibi Leyla Ustabaşı muhasebecilik mesleğinden emekli olduktan sonra 2017’nin Ağustos ayında Bıçak Dünyası Sürmene’yi açtığını bildirdi. Bu sektörü seçmesinin sebebinin ise kendisinin Sürmeneli olması olduğunu ekledi. Öte yandan Sürmene’de insanların çok sık görebileceği bir konsepti Çanakkale’ye taşıdığını vatandaşlarında oldukça ilgi gösterdiğini belirtti.

Ekonomik kriz her sektörde olduğu gibi bu sektörde de satışları sekteye uğrattı diyen Ustabaşı, pandemi sürecinin ilk ayları dışında bıçak sektörünün çok fazla etkilemediğini de bildirdi. “Sektörle ilgili kapanma kararı olmamasına karşın sokaktaki insan sayısındaki düşüş bizleri de ilk iki ay dükkânı kapatmaya itti.” dedi. En yüksek satışını Kurban Bayramlarında gerçekleştirdiğini belirten Ustabaşı, normal aylara oranla satışların 3 katına çıktığını söyledi.

Çanakkale’nin tek sürmene bıçağı satan dükkânını bir kadın işletiyor, Leyla Ustabaşı.  Bıçaktan kılıca çok fazla çeşidi barındıran dükkânın bir de maskotu var, kedi Pipo. Çarşıda yer alan bıçak dükkânı vatandaşların görmeye alışık olduğu ürün çeşitlerine sahip değil. Ürünlerini mutfak bıçağı, çakı, hançer ve kılıçlar oluşturuyor.

Bıçak Dünyası Sürmene iki cinsiyete de hitap ediyor. Ancak dükkândaki çakı çeşitliliği sebebiyle erkekler daha çok ilgi gösteriyor. Mutfak bıçakları ise kadınların ilgi alanına giriyor.

Özlem Kavuklu

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech