Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Deniz Kula

KISA KISA MEB GÜNDEMİ

TUİK HESAPLAMASI

TUİK tarafından açıklanan rakamlara göre Eylül ayı enflasyonu %0,97 artmıştır. Çarşıda, pazarda, markette alışveriş yapanların hesabı ile TUİK’in açıkladığı rakamlar arasında ciddi bir uçurum olduğu bilinmektedir. Eylül 2020 enflasyonunun belirlendiği 418 maddeden 314 maddenin ortalama fiyatında artış var iken enflasyon nasıl bu rakamlarda çıkmaktadır?

Tüm dünyayı etkisi altına alan salgının etkisi ile okullarda yüz yüze eğitime ara verilmiş ve uzaktan eğitim ile bu eğitim-öğretim dönemi sona ermişti. 31 Ağustos’tan itibaren telafi eğitimlerinin başlaması, 21 Eylül’den itibaren yeni eğitim-öğretim döneminin başlaması ile birlikte uzaktan eğitim faaliyetleri artmış ve bu eğitim faaliyetlerine daha etkin katılabilmek için tablet, bilgisayar başta olmak üzere teknolojik ihtiyaçların satışları doğal olarak artmıştır. Aynı zamanda uzaktan eğitim nedeniyle bu teknolojik araç gereçlerin fiyatlarının ciddi oranda arttığı da bilinmektedir. Ama ne hikmetse TUİK’in hesaplarında tablet, bilgisayar ve uzaktan eğitim için gerekli olan diğer teknolojik ihtiyaçlar EĞİTİM başlığı altında değerlendirilmemekte ve EĞLENCE ve KÜLTÜR başlığı altında değerlendirilmektedir. TUİK’in hesaplamalarına göre ise bu başlık altında bir önceki aya göre artış sadece %0.88 olmuştur. TUİK’in ana harcama gruplarındaki oranlar değişmeli, bu oranlar gerçek ihtiyaçlar ile uyuşmalıdır.

TUİK ya enflasyon hesaplarında kullandığı verileri hangi pazardan, marketten, mağazadan aldığını açıklasın ki halk da aynı yerlerden alışverişini yapabilsin, ya da enflasyon hesaplamalarında kullandığı verileri halkın alışveriş yaptığı yerlerden alsın…

ÖĞRETMENLİK MESLEK KANUNU UNUTULDU

23 Ekim 2018 tarihinde 2023 Eğitim Vizyonu kapsamında hazırlanacağı söylenilen Öğretmenlik Meslek Kanunu halen çıkarılamamış ve taslak halinde beklemektedir. Hazırlanan taslak dahi bu süreç zarfında paydaşlar ile paylaşılmamıştır. Öğretmenlerimizin yetiştirilmesinden emekliliğine kadar bir çok bölümü içinde barındıracak olan Öğretmenlik Meslek Kanunu bizler için çok önemlidir. En temel öncelik olarak 657 sayılı Devlet Memurları Kanunundaki haklarımızın korunarak ve genişletilerek yer almasını istediğimiz Öğretmenlik Meslek Kanunu daha ne kadar bekleyecek? Unutulan ya da rafa kaldırılan öğretmenlik meslek kanunu daha fazla bekletilmemeli ve oluşturulan taslak ile ilgili bir an önce tüm paydaşların görüşleri alınmalıdır.

3600 NE OLDU?

Bilindiği gibi 4 meslek grubu için 3600 ek gösterge sözü verilmiş, 13 Aralık 2018 tarihinde açıklanan II. 100 günlük yol haritasında da öğretmenlerin ek göstergelerinin 3600’e yükseltilmesine yer verilmişti.

İkinci 100 günlük eylem planının süresinin üzerinden bir buçuk yıldan fazla zaman geçmesine rağmen öğretmenlerin ek göstergeleri ile ilgili herhangi bir gelişme olmamıştır.

Kamu çalışanlarının mali ve sosyal haklarının belirlendiği 5. Dönem toplu sözleşmelerde bu sorunun çözülmesi gerekirken ilgili toplu sözleşme masasında da 3600 ek gösterge ile ilgili bir adım atılmamıştır.

Kamuda yüz binlerce kişi 3600 ek göstergeyi beklemektedir. 3600 ek göstergede verilen sözler en kısa sürede yerine getirilmeli, ek gösterge ve katsayı adaletsizliği tüm kamu görevlilerini kapsayacak şekilde yeniden ele alınmalıdır.

 

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech