Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çanakkaleli sanatçılar ihracat yapıyorlar

Çanakkaleli 11 sanatçı bir

Çanakkaleli 11 sanatçı bir araya gelerek, Sanayi Sitesi’nde bir atölye tuttular. Yurt dışından aldıkları işleri, atölyede el birliği ile çalışarak üreten sanatçılar, tamamen yerli ürünlerle, ihracat yapıyorlar. Çin-Hindistan gibi ülkelerle, Çanakkale’deki atölyeden rekabet eden sanatçılar, 100 kişilik bir ekip bile kurabiliriz, yeter ki elimizde iş olsun ifadelerini kullandılar. Konuyla ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan Ethem Muhtaroğlu, “Çanakkale’de eli iş tutan, iş ahlakı olan, kaliteli sanatçı kitlesi var” dedi.

 Çanakkaleli sanatçılar, ÇOMÜ Seramik Bölümü mezunu Ethem Muhtaroğlu önderliğinde, bir araya geldiler. Güney Kore’den alınan işleri daha sağlıklı üretebilmek için Sanayi Sitesi’nde bir atölye tuttular. Aralarında heykel, resim ve seramik bölümü mezunlarının olduğu 11 Çanakkaleli sanatçı, yurt dışından aldıkları işleri, Çanakkale’de yerli malzemelerle üreterek, ihracata başladılar. Elimizde iş olursa 100 kişilik bir ekip bile kurarız diyen sanatçılar, şu anda Çin-Hindistan gibi ülkelerle, yerel imkanlarla rekabet ediyorlar.

“ÇOMÜ Seramik Bölümü mezunuyum”

Konuyla ilgili, atölyede röportaj gerçekleştirdiğimiz Ethem Muhtaroğlu, “Ben Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Seramik Bölümü’nden mezunum. Mezun olduktan sonra, büyük projelerde sanat yönetmenliği gibi görevler almaya başladım.

“Hep beraber dev gibi heykeller yapıyoruz”

Burada şu anda yaptığımız iş o işlerin devamı niteliğinde. Daha önceden çalıştığımız bir firma, yine büyük konsept işleri için bana ulaştı. Bende burada, Çanakkale’de yaşayan yerel sanatçılardan, güzel bir ekip oluşturdum. Hep beraber şimdi dev gibi heykeller yapıyoruz. 8 tane küçük heykel yapacağız. 5 tane dev boyutlarda heykellerin başlarını yapacağız. Bütün bunlar buradan Kore’ye gidecek.

“İşler Çin’de değil Çanakkale’de üretiliyor”

İşin en ilginç tarafı, ben yaparken fark etmedim. Yanlarında Hindistan var. Çin var. Bu işin sana gelmesi ne kadar enteresan dediler. Çin’de bu işleri çok daha uygun fiyatlara yaptırabilirler ama iş verenlerle konuştuğumda, kaliteden emin olmak istiyoruz cevabını aldık.

“Şu anda 11 kişilik Çanakkaleli bir ekibiz”

Bu dekorların hepsinin konsept gereği çok kaliteli olmaları gerekiyor. Ekibi en iyi şekilde kurduk. Şu anda 11 kişiyiz. Yoğunluklu olarak seramik ve heykel mezunları çalışıyor. Ekipteki arkadaşlarımızın çoğu Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi mezunları ve Çanakkaleliler. Şu anda 11 sanatçıya, yurt dışından maaş geliyor. Sürdürebilmek için elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz.

“Daha fazla çalışıp, kısa sürede iş çıkarmaya çalışıyoruz”

Biz burada heykel denizaşırı yol gideceği için dayanıklı ve kırılmaz malzemelerle, kısa sürede üretim yapmayı hedefliyoruz. Bir heykelin yapımı, şu anda biz modelleme ile yapıyoruz. Normalde, bu boyutlarda bir heykelin yapımı 3 kişi çalıştığında 3 ay kadar sürer. Biz şu anda daha fazla çalışıp, kısa sürede iş çıkarmaya çalışıyoruz. 3 işi aynı anda yapıyoruz. Biz haftalık 45 saat, günde 7.5 saat çalışıyoruz.

“Çin-Hindistan ile yarışabilecek kalitede ürünler ortaya çıkarıyoruz”

Birkaç proje daha var. O işleri de yapabilme durumumuz var. Burada eli iş tutan, iş ahlakı yerinde olan kaliteli bir sanatçı kitlesi var. Çin ile Hindistan ile yarışabilecek kalitede ürünler ortaya çıkarıyoruz. Bu ekip büyüyebilir. 100 kişilik bir ekip bile kurabiliriz. Yeter ki elimizde iş olsun” ifadelerinde bulundu.

Tunahan Ünsal

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech