Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çanakkale için deprem uyarısı

Ege Denizi’nde geçtiğimiz gün

Ege Denizi’nde geçtiğimiz gün 4.3 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Depremin ardından önemli açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Çanakkale’nin de içinde bulunduğu illeri sıraladı ve büyük deprem uyarısında bulundu.

Geçtiğimiz günlerde Ege Denizi’nde, Gökçeada açıklarında, sabah saatlerinde, 4.3 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem Çanakkale başta olmak üzere pek çok bölgede hissedilmişti. Konuyla ilgili Sözcü’ye konuşan, Deprem bilimci ve jeofizik yüksek mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Çanakkale’nin de aralarında bulunduğu illeri sıraladı ve büyük bir deprem uyarısında bulundu.

Ercan, bu depremin Kuzey Ege’de 6.3 ile 7 arasında bir deprem yaratmak üzere hazırlandığını gösteriyor dedi. Sözlerini, bundan Çanakkale, İzmir, Balıkesir, Edirne kıyı kesimi etkilenir şeklinde sürdürdü.

Gökçeada açıklarında meydana gelen 4.3’lük depremin, büyük bir depremin tetikleyicisi olabileceği ihtimali üzerinde duran Prof. Dr. Ercan, Çanakkale’de tedirginlik yarattı. Ercan’ın açıklamalarından sonra, akıllara “Çanakkale büyük bir depreme ne kadar hazır?” sorusu geldi.

 Haber Merkezi

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech